Видавництво «Грамота» вклеїть Крим у підручники України

10:31, 14.04.2021
Видавництво «Грамота» вклеїть Крим у підручники України

Зарубка на пам'ять працівникам міністерства та видавництва: Крим - це Україна!

Міністерство освіти й науки та Державна наукова установа" Інститут модернізації змісту освіти" змусили видавництво «Грамота»  переробити мапу України без Криму в підручниках з  історії для учнів 9-10 класів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у відповіді Міносвіти на інформаційний запит "Суспільного".

 

Так, у матеріалі підручників "Історія України" для 9 класу закладів загальної середньої освіти (автор Струкевич О. К.) та "Історія України" (рівень стандарту) для 10 класу закладів загальної середньої освіти (автор Струкевич О. К.) було виявлено мапу України без Криму.

 

Коментуючи журналістам  безглузду, необгрунтовану  відсутність  в українських  підручниках з історії  окупованого Росією  українського Криму,  МОН назвало помилку "прикрою".

 

"Щодо невідповідного зображення мапи України у позначках інформуємо, що ДНУ  "Інститут модернізації змісту освіти" вжито відповідних заходів реагування.

 

На вимогу Інституту видавництво "Грамота" переробило згадану умовну позначку й підготувало заміну електронних варіантів підручників для розміщення в електронній бібліотеці Інституту", - офіційно пояснили в міністерстві.

 

Електронні варіанти підручників із новою умовною позначкою розміщено в електронній бібліотеці "Інституту модернізації змісту освіти" (9 клас і 10 клас).

 

Як повідомляла "УМ", раніше розгорівся скандал через те, що в робочому зошиті до підручнику з предмету “Людина і світ” для 4 класу інформацію про Антарктиду подають через призму досягнень російських полярників. Так, в одному з домашніх завдань учням розповідають історію російської станції "Восток"