Євген Шевченко заперечує причетність до ПВК Семена Семенченка

10:14, 25.03.2021
Євген Шевченко заперечує причетність до ПВК Семена Семенченка

«Позаштатний агент НАБУ» Євген Шевченко мав плани зі створення ПВК для роботи в Сирії та Афганістані. (Фото з ФБ-сторінки Євгена Шевченка)

Так званий «позаштатний агент НАБУ» Євген Шевченко наголошує, що не має жодного стосунку до охоронної компанії, яку створив колишній нардеп Семен Семенченко. Мовляв, у СБУ про його непричетність добре знають.

 

Як повідомляє Україна молода, свою позицію Шевченко оприлюднив у Facebook  в четвер.

 

За його словами, він мав плани зі створення ПВК для роботи в Сирії та Афганістані, яка мала охороняти об’єкти та супроводжувати конвої за контрактами Держдепу США.

 

«Проте, після декількох місяців попередньої роботи, перемовин і зустрічей в Афганістані та Іраку (зокрема в посольстві США в Багдаді) і заяви Трампа наприкінці 2018 року про вивід контингенту і зменшення присутності США в цих країнах, питання про співпрацю стало неактуальним», — написав Євген Шевченко.

 

                                                              Євген Шевченко.

 

«Агент НАБУ» стверджує, що Семенченко тим часом створив власну охоронну компанію в Україні, до створення і діяльності якої він особисто не має жодного стосунку.

 

«І я думаю, що насправді в СБУ достеменно про це знають, тому що достатньо передивитись дані білінгу, щоб побачити, що за три роки я лише одного разу (!) був у них на базі — так, це було ще восени 2018 року, і провів я там аж п’ять хвилин», — пояснив Шевченко.

 

Він закликав СБУ надати докази його причетності до інкримінованих йому злочинів, а також висловив здивування звинуваченнями щодо продажу товарів військового призначення підприємствам «Укроборонпрому» за завищеними цінами.

 

Шевченко також зауважив, що розслідування почали пів року тому — після його звинувачень на адресу керівника Офісу президента Андрія Єрмака в державній зраді у справі «вагнерівців».

 

Наразі «агента НАБУ» викликали на допит на 29 березня. Суд з обрання запобіжного заходу має відбутися невдовзі.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні СБУ повідомила, що колишній народний депутат, екскомандир батальйону «Донбас» Семен Семенченко і так званий «позаштатний агент НАБУ» Євген Шевченко підозрюються в організації приватної військової компанії (ПВК) і постачанні військових товарів з РФ.