Ветеран Сорд через погроми на Банковій перебуватиме під домашнім арештом

16:53, 23.03.2021
Ветеран Сорд через погроми на Банковій перебуватиме під домашнім арештом

До суду Влад Сорд перебував у СІЗО.

Письменник та ветеран Владислав Стафійчук (Сорд) перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

 

Запобіжний захід обрав Печерський районний суд Києва 23 березня. До суду Сорд перебував у СІЗО.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбук написав Сергій Стерненко.

 

Стафійчука затримали під час акції протесту на Банковій 20 березня. Туди ветеран прийшов, щоб підтримати засудженого активіста Сергія Стерненка.

 

 

Адвокат Сорда Дмитро Мащурок просив суд відмовити у задоволенні клопотання. Він наголошував, що вже закінчився термін для обрання запобіжного заходу.  

 

Прокурор наполягав на цілодобовому домашньому арешті для Сорда, повідомляє "Громадське". Він вважає, що є ризики тиску на свідків, а також ніби підозрюваний може знищити докази, наприклад, відео і листування.

 

Адвокат Сорда Дмитро Мащурок просив суд відмовити у задоволенні клопотання. Він наголошував, що вже закінчився термін для обрання запобіжного заходу. Крім того, запевняв, що підозрюваний не може впливати на свідків, бо вони всі правоохоронці, а установа, яка проводить експертизу ножа, підконтрольна Міністерству внутрішніх справ.

 

Тому адвокати зазначили, що оскаржуватимуть рішення.

 

Дотримуючись рекомендацій адвоката, Сорд не розповів, чи бив шибки. Однак наголосив, що на мітингу був, бо вимагає реформування судової системи. Крім того, він зауважив. що є письменником, тож переховуватись не буде.

 
 

 

Владислав Стафійчук (Сорд) – ветеран АТО та засновник видавництва "Дім Химер". Є автором збірки оповідань "Безодня". Книга увійшла до довгого списку премії Книга року ВВС.
Одружений з українською письменницею Вікторією Гранецькою. 

 

На підтримку Сорда українські письменники запустили у мережі флешмоб "Митці своїх не кидають".

 

Як повідомляла УМ, 20 березня біля Офісу Президента відбулася акція на підтримку Стерненка. У той день активістові виповнилося 26 років. Під час протесту люди закидали ОП петардами та запалили файєри.

 

Поліція затримала одного з учасників акції протесту на підтримку арештованого Сергія Стерненка під назвою «Не чуєш? Побачиш», яка відбулася у Києві у суботу ввечері. Ним виявився ветеран АТО з Вінниччини Влад Сорд.

 

Організатору протесту біля ОП Сергію Філімонову оголосили підозру