Карантин: учні 4 і 9 класів звільнені від ДПА

22:27, 17.03.2021
Карантин: учні 4 і 9 класів звільнені від ДПА

Міністерство освіти і науки звільнило учнів, які завершують здобуття початкової (4-ті класи) та базової загальної середньої (9-ті класи) від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році.

 

Причина: пандемія коронавірусу.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує міністр освіти Сергій Шкарлет, який підписав відповідний наказ МОН у середу.

 

"З огляду на пандемію коронавірусу та численні звернення освітян, батьків і дітей прийнято рішення щодо звільнення від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти", - повідомив пан Шкарлет.

 

За його словами, у відповідному документі про освіту учнів, звільнених від ДПА, необхідно зробити запис "звільнений(а)".

 

Зазначається, що це рішення сприятиме "організованому завершенню навчального року учнями в умовах поширення на території України COVID-19".

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно батьків учнів 4 класів обурило завдання про російських полярників у робочому зошиті до підручнику "Людина і світ".