Суїцидальні челенджі: Кличко звернувся до батьків та підлітків

13:49, 19.02.2021
Суїцидальні челенджі: Кличко звернувся до батьків та підлітків

Підліткам мер нагадав, що аноніми у соціальних мережах не мають ставати для них авторитетами.

Мер Києва присвятив проблемі цілої низки самогубств через участь підлітків у небезпечних челенджах та іграх, які закінчуються трагедією, кілька хвилин під час традиційного брифінга.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

 

Віталій Кличко звернувся до школярів та їх батьків та закликав дорослих формувати у родинах довірчі відносини.

 

Підліткам мер нагадав, що аноніми у соціальних мережах не мають ставати для них авторитетами.



За словами мера, більшість дітей, які загинули, перебували у спільнотах, де адміністратори створюють психологічний тиск на неповнолітніх, а також змушують обірвати своє життя.

 

Щоб зменшити ризики, за словами Кличка, батьки мають: спілкуватися з дітьми та цікавитися їх інтересами; перевіряти гаджети, знати, які сайти відвідує дитина, та із ким спілкується; бути уважними до дітей, щоб вони знали, що їх люблять, розуміють і не дозволять образити.

 

Звертаючись до підлітків, мер зазначив, що всі вони є особистостями, які самостійно формують майбутнє у реальному світі.

 

"Займайтеся спортом, слухайте музику, малюйте, мрійте! І йдіть до своєї мети. На власному досвіді скажу: з дитинства я мріяв стати чемпіоном світу з боксу і я ним став, хоча багато хто в це не вірив. Бо мій життєвий принцип: "Немає нічого неможливого»! Повірте в це!", - підкреслив Віталій Кличко.

 

Як повідомляла УМ, 16 лютого стало відомо, що в місті Боярка на Київщині дві учениці 7 класу академічного ліцею «Гармонія» отруїлися невідомими речовинами, в результаті чого одна дитина померла.

 

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба припустив, що отруєння 12-річних школярок в Боярці пов'язано "з небезпечними інтернет-іграми".

 

Поліція повідомила, що учениці придбали в аптеці "Дротаверин" і вжили кожна по 40 таблеток у приміщенні школи. Дівчат у несвідомому стані знайшли однокласниці, які забили на сполох.