Режисер Тарас Ткаченко: на дружину і сина мало не спустили собак за мову

17:55, 16.01.2021
Режисер Тарас Ткаченко: на дружину і сина мало не спустили собак за мову

Близькі режисера Ткаченка під час зимової прогулянки. (Фото з ФБ-сторінки Тараса Ткаченка)

Український кінорежисер і сценарист, колишній голова Національної спілки кінематографістів Тарас Ткаченко змушений був звернутися до поліції через те, що невідома жінка ледь не спустила двох псів бійцівської породи на його дружину і трирічного сина коли почула українську мову в парку Національного університету в Києві.

 

Як повідомляє Україна молода, про це режисер написав у Facebook.

 

За його словами, подія сталася у четвер.

 

«Моя дружина Даша Ткаченко родом з Луганщини. Все життя говорила російською. Коли народився наш Лука - свідомо перейшла на українську. Вчора вони гуляли у парку Національного авіаційного університету. Поруч з ними жінка вигулювала двох бійцівських псів без намордників. Почувши, що дружина звертається до сина  українською, вона зайшлася піною, кричала, що ненавидить тих хто понаїхав з западенщини, а сама вона живе в Києві і все життя говорить російською. І погрожувала спустити собак, мовляв, двома хохлами менше буде...», - стверджує Тарас Ткаченко.

 

І додає, що поліція, яку викликали на місце, довго не хотіла реєструвати заяву, посилаючись на те, що все ж таки жінка собак не спустила і в них є набагато важливіші справи…

 

Втім, пані Ткаченко таки наполягла і, за словами пана Тараса, «заяву нарешті таки зареєстрували».

 

«До чого це все? До того, щоб ми не мали ілюзій. Якщо колись станеться так, що стихійно виникне Київська народна республіка, то милі дамочки з собачками будуть цькувати псами ваших україномовних дітей у центрі У2. І ніхто не захистить. Побачимо, як діятиме поліція Солом'янського району», - пояснює режисер.

 

Як повідомляла «УМ», усі постачальники послуг в Україні зобов’язані спілкуватися і комунікувати з клієнтами виключно державною мовою, якщо не надійшло окреме прохання споживача про інше, згідно норм статті 30 мовного закону, які офіційно набули чинності в Україні в суботу, 16 січня.