У Сакському районі Криму жорстоко побили дружину і доньку політв’язня Олега Приходька

07:33, 04.01.2021
У Сакському районі Криму жорстоко побили дружину і доньку політв’язня Олега Приходька

Олег Приходько очолював Сакську міську організацію ВО «Свобода» до анексії Криму.

Невідомі нападники жорстоко побили дружину і доньку політв’язня Кремля, «свободівця» Олега Приходька біля їхнього будинку в Сакському районі анексованого Криму.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує лідер партії «ВО Свобода» Олег Тягнибок у соцмережах.

 

За його словами, жінок жорстоко побили за підтримку Олега.

 

Тягнибок вимагає офіційної реакції української влади і повідомив, що у Приходька, який перебуває в ув'язненні в Ростові-на-Дону, значні проблеми зі здоров'ям: майже зник слух, послабився зір, загострилися хронічні недуги.

 

Картина, яку Олег Приходько намалював кульковою ручкою на шматку тюремного простирадла в камері смертників і через адвоката передав до України.
 

 

За словами Тягнибока, державна влада України кинула Олега напризволяще:

 

«Побратима не вносять ні в списки на обмін, ні в списки тих, чиїм родинам з бюджету держави передбачають фінансову допомогу. Фактично єдиний, хто нині займається захистом Олега — найнятий нами адвокат».

 

Він нагадує, що Олег Приходько — корінний кримчанин. До окупації Криму очолював Сакську міську організацію ВО «Свобода».

 

«Після вторгнення московитів не зміг залишити півострів через стан здоров’я рідних. У жовтні 2019 року московські спецслужби разом із представниками місцевої окупаційної «адміністрації» викрали та ув’язнили побратима. Тільки за те, що був свободівцем, тримав вдома свободівський прапор, портрети Бандери й Шухевича. У квітні 2020 року Олега вивезли на територію РФ — до Ростовського СІЗО №1, де помістили в одиночну камеру «смертників», - наголосив лідер «Свободи».

 

Як повідомляла «УМ», російські прокурори вимагають ув’язнити Приходька на 11 років в колонії суворого режиму за «тероризм».

 

Українського активіста Олега Приходька разом із дружиною Любов’ю затримали на території анексованого Криму в жовтні 2019 року.

 

Підконтрольний окупантам Київський районний суд заарештував активіста на два місяці, після чого Приходька помістили до Сімферопольського СІЗО. У ФСБ заявили, що під час обшуку у Приходька знайшли нацистську й українську символіку, а також пляшки із запальною сумішшю.

 

28 жовтня 2020 року активіста звинуватили у «підготовці теракту та незаконному виготовленні вибухівки». Приходька включили в реєстр екстремістів. Йому заблокували пенсійну карту

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що справа проти Приходька сфабрикована, а йому інкримінують злочини, які він не скоював.