Епіфаній розповів як саме храми дотримуватимуться карантину на Різдво

18:19, 20.12.2020
Епіфаній розповів як саме храми дотримуватимуться карантину на Різдво

На Різдво церкви не будуть закривати на карантин, втім, і священики не повинні цим зловживати. (Фото ПЦУ)

Предстоятель ПЦУ Епіфаній стверджує, що українська влада дослухається до думки членів Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій щодо обмежень, необхідних під час епідемії коронавірусної інфекції в Україні.

 

За його словами, церкви не будуть закривати на карантин, втім, і священики не повинні цим зловживати.

 

Як передає Україна молода, про це митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

 

«Храми не будуть закриватися, але і церкви також не повинні зловживати, повинні дотримуватися тих карантинних обмежень, які запроваджені українським урядом, підходити до цього мудро, зважено і відповідально», - каже Епіфаній.

 

На його думку, «якщо ми будемо насправді відповідальними, то побачимо, що поступово хвороба буде спадати».

 

І додав: «Як зараз ми бачимо, що був такий сплеск певний, майже до 20 тисяч, а зараз в межах 10-12 тисяч. Частину часу буде проведено без жорстких обмежень. Це Різдво Христове. А далі буде видно. Якщо все ж таки це (локдаун і пов’язані з ним заходи – ред.) буде запроваджено, то я вважаю, що потрібно дотримуватися розумно».

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України підтримав постанову про запровадження жорсткого карантину для боротьби з COVID-19 на період із 8 до 24 січня включно.

 

Як повідомляла «УМ», предстоятель ПЦУ Епіфаній не проти переходу помісної церкви України на новий григоріанський календар святкування Різдва 25 грудня. Утім, на його думку, до такого рішення у першу чергу мають «дозріти» православні українці.