Міноборони публічно запропонувало посаду журналісту-розслідувачу Бутусову

13:57, 08.12.2020
Міноборони публічно запропонувало посаду журналісту-розслідувачу Бутусову

Сам журналіст Юрій Бутусов ще жодним чином не відреагував на таку пропозицію.

Міністерство оборони України запропонувало посаду у власній структурі журналісту Юрію Бутусову. Він відомий своїми розслідування про діяльність Міністерства й Укроборонпрому.

 

Свою пропозицію до Юрія Бутусова щодо працевлаштування Міністерство оборони опублікувало на власній сторінці у фейсбуці.

 

В оборонному відомстві підкреслили, що масштаби суспільної уваги до реформ у сфері оборони відповідають їхнім масштабам. Водночас масштаби критики процесів Міністерства співмірні з масштабами самих процесів.

 

"Одним з найбезкомпромісніших експертів щодо Міністерства оборони України є Юрій Бутусов. Хтось може вважати його журналістські матеріали упередженими, маніпулятивними, спекулятивними. В одному йому не відмовити – у небайдужості", - заявили в Міноборони.

 

Там наголосили, що коли мовиться про конструктивну позицію – це викликає повагу, а критична налаштованість не виключає співпраці й пошуку точок дотику.

 

"Міністерство оборони пропонує Юрію Бутусову зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага. Це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики", – зазначили у відомстві.

 

Резюмуючи, пресслужба Міністерства оборони наголосила, що для активного громадянина завжди є можливість переходу від теорії до практики, від позиції стороннього ментора до посадовця, готового на практиці довести вартість своїх знань і слів.

 

На момент публікації сам журналіст Юрій Бутусов жодним чином не відреагував на таку пропозицію.


Юрій Бутусов – відомий в Україні журналіст, головний редактор видання "Цензор.НЕТ". Він спеціалізується на військовій тематиці, зокрема оборонних закупівлях.

 

Дуже часто його розслідування є критичними щодо керівництва Міністерства оборони або Укроборонпрому. Наприклад, в одному з таких він розповідав про закупівлю гаубиць "Дана".

 

Журналіст розповідав, що ці гаубиці вже давно застарілі, не відповідають стандартам НАТО, а Чехія дуже давно намагалася їх продати бодай комусь. Ба більше, в України дефіцит необхідних для неї снарядів 152 калібру.