Росіяни почали краще ставитися до України: вдруге за всю історію спостережень

12:22, 07.10.2020
Росіяни почали краще ставитися до України: вдруге за всю історію спостережень

Ставлення українців до Росії знову погіршилося.

Ставлення українців до Росії знову погіршилося. Натомість росіяни навпаки почали ставитися до України дещо краще. Подібний результат, коли ставлення росіян до українців краще, ніж українців до росіян фіксують вдруге за всю історію спостережень.

 

 Як інформує УМ, про це свідчать результати спільного проєкту Київського міжнародного інституту соціології та російської недержавної дослідницької організації "Левада-Центр".

 

У серпні та вересні українці почали гірше ставитися до Росії.

 

Як українці ставляться до Росії: 42% – добре або дуже добре; 42% – погано або дуже погано; 16% – не визначилися. 

 

48% росіян ставляться до України добре або дуже добре; 43% – погано або дуже погано; 9% – не визначилися.

 

Соціологи також відзначили, що ставлення українців до Росії істотно залежить від регіону: на заході позитивно ставляться до Росії 30%, у центрі – 38%, на півдні – 52%, на сході – 56%.

 

Більшість тих, хто негативно ставиться до Росії, сконцентровані у західному регіоні (56%), найменше таких людей у східному (27%).

 

За весь період спостережень (крім вересня 2019 року) українці краще ставилися до Росії, ніж росіяни до України.
 

У вересні 2019 року ставлення росіян до України було дещо краще, можливо, через очікування, що нова українська влада змінить ставлення українців до Росії.

 

Після анексії Криму і початку військових дій на Донбасі відбулося різке падіння позитивного ставлення українців до Росії (з 90% до 30%), але після закінчення активних бойових дій ставлення українців до Росії знову дещо поліпшилася.