Карантин у школі: 145 класів відправили на самоізоляцію

10:03, 10.09.2020
Карантин у школі: 145 класів відправили на самоізоляцію

Усе більше шкільних кабінетів стають пустими через самоізоляцію учнів.

Учнів 145 класів вже відправили на самоізоляцію, відповідно до результатів епідеміологічних досліджень в Україні. Загальна кількість класів у школах держави – 199 704.

 

Як повідомляє «Україна молода», такі дані навів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу у четвер вранці.  

 

"Це було зроблено відповідно до рекомендацій лікарів та епідеміологів", - сказав пан Степанов.

 

Нагадаємо, що раніше Міністерство охорони здоров’я надало тимчасові рекомендації щодо організації навчання в закладах освіти.

 

Зокрема, для учнів 1-4 класів дозволяється пересування у закладах освіти без використання маски та респіратора.

 

У регіонах, що відносяться до помаранчевого рівня епідеміологічної небезпеки, педагогам в процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки.

 

Допуск вчителів на роботу відбувається тільки після проведення відповідної термометрії.

 

У випадку підтвердження випадку коронавірусної хвороби когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію та провести заходи, передбачені галузевими стандартами МОЗ.

 

Дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, в подальшому рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку.

 

Як писала УМ, ексміністр освіти Ганна Новосад обурена тим фактом, що на систему освіти виділено 00,00 грн з фонду протидії COVID-19, тоді як під час створення цього фонду навесні 2020 року у системи освіти забрали 5 млрд гривень.

 

Освітні експерти просить уряд виділити державну цільову освітню субвенцію на зарплати педагогам. Джерелом освітньої субвенції вони пропонують фонд "COVID-19", адже саме до нього з бюджету МОН забрали понад 4,9 мільярда гривень, а повернули лише 52 мільйони, які довелося повернути учням за скасоване пробне ЗНО.