Трійця: до церкви прийшло 200 тисяч українців

16:42, 08.06.2020
Трійця: до церкви прийшло 200 тисяч українців

Святкування Трійці минуло спокійно. (Фото ПЦУ)

Близько 200 тисяч православних українців відвідали святкові богослужіння у храмах України на Трійцю в неділю, 7 червня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це поінформував голова Національної поліції Ігор Клименко під час наради щодо запобігання поширенню коронавірусу в Офісі президента в понеділок.

 

Ігор Клименко стверджує, що священнослужителі та парафіяни дотримувалися правил соціального дистанціювання та маскового режиму під час богослужінь, тож свято минуло спокійно.

 

Нагадаємо, цього року на Великдень участь у святкових богослужіннях взяли майже 130 тисяч громадян. Під час них публічну безпеку і порядок забезпечували 26 500 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України, які стежили за дотриманням карантинних обмежень

 

Тоді поліція порушила 5 кримінальних справ через порушення на Великдень, усі вони пов'язані з храмами УПЦ Московського патріархату. Найгрубіші порушення були у Почаївській лаврі (Тернопільщина) та у Святогірській (Донеччина).

 

Як повідомляла «УМ», президент Володимир Зеленський вважає, що послаблення карантину врятують економіку, але не варто забувати, що коронавірус нікуди не зник, і від нього треба й надалі рятувати життя  українців.