Мер Черкас нагадав Зеленському, як той «танцював на корпоративах», відео

14:21, 20.05.2020
Мер Черкас нагадав Зеленському, як той «танцював на корпоративах», відео

Мер Черкас Анатолій Бондаренко під час відповіді Зеленському біля монумента борцям за волю України.

Тільки но президент України Володимир Зеленський на своїй прес-конференції, присвяченій року діяльності, назвав черкаського міського голову Анатолія Бондаренка бандитом,  повідомивши про 19 кримінальних справ щодо нього і зазначивши, що «за один стіл з такими бандитами не сяде», як Бондаренко  опублікував у соціальних мережах свою відповідь главі держави.

 

Про це повідомляє «Україна молода» у середу.

 

«Я під час епідемії був тут,  у Черкасах. Хотів би вас, пане президенте, запитати, а де ви були у 2013-2014 роках? Коли я на Майдані здобував незалежність українського народу, ви танцювали на корпоративах!», – обурився міський голова Черкас.

 

І додав, мовляв, ви кажете, що я бандит? Ви знаєте, всі кримінальні справи – порушували за мою політичну діяльність. В тому числі за те, щоб ви стали президентом.

 

«Я в Черкасах стою біля пам’ятника борцям за волю України і буду стояти до кінця. Скільки б мені привітів ви не передавали, хочу сказати, що вам на місцевих виборах у Черкасах немає чого ловити. Хоч ви там розповідаєте, що це ваша принципова справа, пане президент.  Ми вас тут чекаємо!», – сердито наголосив Анатолій Бондаренко.

 

Зазначимо, що перед тим президент Зеленський сказав наступне про Анатолія Бондаренка: «Я не знаю навіть, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали – це народ, це право народу України. Будь ласка, обирайте бандитів, якщо хочете. Я думаю, що він себе поводив некоректно. Де був мер Черкас два місяці тому? Де його звернення до мене: "чим я можу допомогти владі"? Де його літаки, які прилітали і наповнювали лікарні, аптеки Черкас? Де наповнення держрезерву? Де його особисті гроші? Я розумію, всім складно, всім мерам складно. Але, вибачте, це популізм».

 

Зеленський запевнив, що під час селекторної наради представники місцевої влади мали змогу поставити свої питання центральній владі і сказати, де їм потрібна допомога. За словами президента, міський голова Харкова Геннадій Кернес "хоча б почув", коли його просили закрити метро, а мер Черкас "просто вийшов раптом".

 

Як повідомляла «УМ», багатьом відомим журналістам та низці українських ЗМІ, серед яких і "Україна молода", відмовили в акредитації на пресконференцію Зеленського. Тоді як акредитацію отримало скандальне видання Шарія, а також Дмитро Гордон, який днями збурив громадське суспільство своїм інтерв’ю із терористом Ігорем Гіркіним.

 

Раніше мера Черкас у його протистоянні з Офісом президента і силовими структурами підтримали міські голови Дніпра, Львова, Івано-Франківська та інших міст.