На Харківщині перекопали дороги для ізоляції села Високопілля

13:50, 21.04.2020
На Харківщині перекопали дороги для ізоляції села Високопілля

Ц Високопіллі введено режим суцільної обсервації.

У селі Високопілля на Харківщині, де посилили карантин через спалах захворюваності коронавірусом, перекопали ґрунтові дороги, якими місцеві об'їжджали пропускні пости

 

 

Про це інформує УМ з посиланням на головного дільничного Валківського райвідділу поліції Миколу Коваленко.

 

 

 

Так, навколо населеного пункту перекопали всі ґрунтові дороги, якими місцеві жителі могли виїхати з Високопілля.

 

"Ґрунтові дороги перекопані, щоб місцеві не виїжджали іншими шляхами, тому що багато ґрунтових доріг - люди об'їжджали наш пост - і їх перекопали", - розповів головний дільничний Валківського відділу поліції Микола Коваленко.

 

У зв'язку зі спалахом COVID в селі там щодня дезінфікують вулиці. Виїзд і в'їзд в населений пункт - за перепустками, пише Суспільне: Харків. .

 

Правоохоронці перевіряють, щоб люди ходили в масках, а також запитують, з якою метою жителі вийшли з дому.

 

За словами Коваленка, люди, родичі яких живуть у Високопіллі, приїжджають з Валок або Харкова і передають їжу на блокпосту.

 

Зазначимо, що 15 квітня стало відомо про перший летальний випадок на Харківщині — померла жінка, в якої діагностували СОVID-19. 71-річна жінка з села Високопілля Валківського району померла у районній лікарні ще 13 квітня. Коронавірус в неї підтвердили лабораторним шляхом.

 

Після смерті 71-річної жінки в селі запровадили карантин на два тижні. За словами голови Харківської ОДА Олексія Кучера, померла могла контактувати з великою кількістю людей, оскільки продавала свічки і вихідними днями була у церкві.

 

20 квітня на Харківщині зафіксували другу смерть від коронавірусу. Померла 70-річна жінка з Високопілля. Вдома, де вона мешкала, провели дезінфекцію.

 

В. о. головного санлікаря регіону Любов Махота 17квітня заявляла, що у Високопіллі вводиться режим суцільної обсервації.

 

"У Високопіллі вводиться режим суцільної обсервації. Це затягнеться на 14 днів інкубаційного періоду. І на сьогодні доставляють до нас, на скільки я знаю, 40 контактних для дослідження. Ми максимально охоплюємо контактних лабораторним контролем", — сказала Махота.

 

Як повідомляла УМ, в Україні на 9 годину 21 квітня зафіксовано 6 125 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 161 летальний. За добу виявлено - 415.