Цензура та доноси: в ЗСУ спалахнув скандал

14:40, 16.04.2020
Цензура та доноси: в ЗСУ спалахнув скандал

Соцмережі бурхливо відреагували на вимогу в ЗСУ

Командирам військових частин ЗСУ надійшла вимога щодо контролю сторінок військовослужбовців в соціальних мережах. Відтак, у ЗСУ спалахнув скандал через розпорядження про контроль сторінок соцмереж військовослужбовців командирами військових частин та їхніми заступниками.

 

Відповідний документ за підписом заступника командуючого Сил логістики ЗСУ В.Стецюка опублікував ветеран АТО Олександр Грамарчук (Грім).

 

"Вимагаю організувати щоденний моніторинг соцмереж, сторінок Facebook, Instagram підлеглого особового складу. У випадку виявлення негативних повідомлень, коментарів, фото та відео, які дискредитують ЗСУ, негайно доповідати для отримання подальших рекомендацій щодо реагування на негативні прояви", – йдеться в опублікованому документі.

 

На думку Грамарчука, розпорядження Міноборони вводить цензуру в ЗСУ.

 

 

"1937 рік. НКВС, комісари, "стукачі". А, ні... Це ЗСУ зразка 2020 року. Ну що, посміялися разом? А тепер летіть чистити свої сторінки, тому що донос на вас може написати як "замполіт", так і сусід по ліжку, якого той же "замполіт" призначив відповідальним за "моніторинг", – вважає Грім.

 

false
                                                        / Фейсбук А. Грамарчука

 

Під дописом багато хто обурився через такі нововведення, зазначивши, що вони суперечать принципам демократичної держави.

 

"1937 рік?" У ЗСУ спалахнув скандал через цензуру в соцмережах і доноси

"1937 рік?" У ЗСУ спалахнув скандал через цензуру в соцмережах і доноси

Зокрема в розпорядженні, підписаному заступником командувача Сил логістики ЗСУ полковником Валерієм Стецюком, зазначається, що його метою є контроль за підлеглим особовим складом і отримання детальної інформації про стан справ у підвідомчих військових частинах.