Кернес хоче влаштувати «Безсмертний полк» на балконах 9 травня

11:19, 14.04.2020
Кернес хоче влаштувати «Безсмертний полк» на балконах 9 травня

Міська влада Харкова планувала масштабне святкування 75-ї річниці перемоги

Мер Харкова Геннадій Кернес на 9 травня планував масштабну ходу "Полку безсмертної перемоги", але її проведенню завадив карантин, тому мер пропонує провести акцію, не виходячи з дому.

 

Про це міський голова написав на сторінці у фейсбуці.

 

“Ми готувалися до масової ходи “Полку безсмертної перемоги”, коли діти, онуки, а тепер вже і правнуки переможців у тій страшній війні з портретами своїх героїчних предків, пройшли б Сумською до Меморіалу, і там би вшанували пам’ять і тих, хто не повернувся з війни, і тих, хто приніс з її фронтів перемогу. А головне – ми б вклонилися ще живим свідкам всенародного подвигу тих закривавлених і обпалених років. Увечері 9-го травня на площі Свободи ми планували такий святковий концерт, масштаби і зірковість якого запам’яталися б харків’янам надовго”, – написав Кернес, зазначивши, що через коронавірус, швидше за все, не можна буде проводити масові заходи.

 

Та все ж він планує провести акцію 9-го травня.

 

"Я закликаю вас 9-го травня, рівно о 12:00 вийти на балкони ваших квартир з фотографіями ваших дідів і прадідів і провести загальноміську хвилину Мовчання, Пам'яті та Подяки їх подвигу", - написав Кернес., – заявив Кернес.

 

Як відомо, в Росії “Безсмертний полк” – це хода з портретами родичів, які брали участь у Другій світовій війні. Вона розпочиналася як громадська ініціатива.

 

Згодом акції набули прокремлівського характеру. Росія також сприяє організації акції “Безсмертний полк” у деяких країнах колишнього СРСР.