Аліса Пономаренко з Балаклеї шиє тисячі масок і дарує людям, фото

09:11, 13.04.2020
Аліса Пономаренко з Балаклеї шиє тисячі масок і дарує людям, фото

Аліса Пономаренко з Балаклеї не втомлюється шити тисячі масок на карантині. (Фото з ФБ-сторінки Юлії Пономаренко)

П’ятикласниця Аліса Пономаренко пошила вже дві тисячі саморобних масок від початку карантину і дарує їх усім, хто потребує через небайдужих волонтерів у місті Балаклея Харківської області.

 

Дівчинці лише 11 років, утім, вона встигає дистанційно навчатися у школі онлайн, а весь вільний час присвячує пошиттю масок, щоб допомогти людям, які не можуть їх придбати.

 

Про це повідомляють небайдужі користувачі соцмереж, які допомагають школярці придбати нитки і тканину, а також її батьки, передає «Україна молода».

 

 

Мама Аліси Юлія Пономаренко розповіла у Facebook, що донька була стурбована тим, що не всі люди можуть купити собі захисні маски, тому запропонувала мамі шити маски і дарувати їх. Відтоді дівчинка проводить весь свій вільний час за швейною машинкою і шиє близько 70-100 масок щодня!

 

За словами мами дівчинки, небайдужі люди допомагають з тканиною та іншими матеріалами, необхідними для шиття.

 

«Відгукнулися люди, коли в Аліси вийшла з ладу швейна машинка, і заплатили за ремонт. Є люди, які допомагають з тканиною, нитками та іншим необхідним матеріалом для пошиття масок. Є ті, які відмовляються приймати безкоштовно маски і платять якусь суму», - розповіла пані Юлія.

 

 

Окремі волонтери безкоштовно роздають маски дівчинки на місцевому ринку Балаклеї і місцеві мешканці добре знають де можна узяти маски від Аліси. Нещодавно школярка передала нову партію масок для сімейних лікарів.

 

Дівчинка і її мама розповідають, що не всі люди беруть маски безкоштовно, багато хто дає символічні суми, розуміючи, що маленькій майстрині потрібна тканина.

 

 

Як повідомляла «УМ», справжній правовий прецедент створив суддя Кельменецького райсуду Чернівецької області Телешман О.В., який під час спроби поліції оштрафувати буковинця за відсутність маски, постановив, що не існує законних підстав для накладання штрафу в розмірі 17 тисяч гривень у даному випадку.

 

Суддя наголосив, що під час епідемії саме держава зобов’язана безкоштовно забезпечувати громадян необхідними засобами захисту.