До Москви пускатимуть лише за цифровими перепустками з 15 квітня

10:00, 12.04.2020
До Москви пускатимуть лише за цифровими перепустками з 15 квітня

У Москві запроваджують спеціальні «цифрові» перепустки.

Спеціальні «цифрові» перепустки запроваджує влада Москви і Підмосков’я з 15 квітня. Дорожні патрулі отримують повноваження не пускати до російської столиці іногородніх, які не матимуть такої перепустки.

 

Мер Москви Сергій Собянін підписав відповідний указ про «цифрові» перепустки ввечері у суботу,11 квітня, передає «Україна молода».

 

Перепустки стануть обов'язкові для будь-яких поїздок на особистому і громадському транспорті. Оформити спецперепустку можна буде з 13 квітня, а вже з 15 квітня вона  стане обов'язковою для поїздок.

 

Як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерела у ДІБДР, пости дорожньо-патрульної служби будуть розвертати машини з регіонів на в'їзді в Москву. При цьому водії, яких зупинять, зобов'язані будуть пояснити причини порушення правил самоізоляції.

 

Зокрема, у ДІБДР веліли своїм співробітникам при цьому посилатися на указ мера російської столиці Сергія Собяніна, в якому прописані обмежувальні заходи у зв'язку з епідемією коронавирусної інфекції.

 

При цьому, москвичам на кожну поїздку в магазин чи аптеку теж потрібна буде перепустка, дозволи для таких поїздок будуть відрізнятися від перепусток для громадян, які їздять на роботу і не можуть дотримуватися карантину.

 

Розпорядження ДІБДР обмежити в'їзд в місто надійшло на тлі виступу в п'ятницю, 10 квітня, мера Сергія Собяніна. Він анонсував введення в столиці пропускного режиму. Перепустки будуть перевіряти спеціальні патрулі.

 

Яке відомство буде відповідати за це, поки невідомо. Москвичі і жителі області повинні будуть пред'явити їм паспорт і перепустку - тобто, показати роздруківку або екран смартфона. Перевіряти перепустку будуть за допомогою спеціального додатку, встановленого на планшетах патрульних.

 

Водночас, у Москві через коронавірус закрили центральну поліклініку цілого району, а його жителі побоюються спалаху захворювання. Зараз будівля поліклініки №180 у Мітіні знаходиться на санобробці, а співробітники повернуться до роботи тільки після масового тестування.

 

Відомо, що головлікарка поліклініки Юлія Сергєєва перебуває у вкрай важкому стані, її підключили до апарату ШВЛ.

 

Станом на вечір 11 квітня, кількість інфікованих коронавірусом у Москві сягнула майже 9 тисяч осіб, лише протягом доби лабораторно підтверджено 1030 нових випадків.

 

Як повідомляла «УМ», з 30 березня по 5 квітня в Росії був оголошений неробочий тиждень зі збереженням зарплати.

 

За даними російських ЗМІ, керівник лікарні у Підмосков’ї Денис Проценко міг  інфікувати коронавірусом президента Росії Володимира Путіна, який відвідував цю лікарню, більш відому, як  «Комунарка» і особисто спілкувався з головним лікарем.