Олексій Купріков «Лєший» загинув під час обстрілу біля Кримського

00:12, 10.04.2020
Олексій Купріков «Лєший» загинув під час обстрілу біля Кримського

Олексій Купріков «Лєший» став першим українським воїном, який загинув у квітні 2020 року. (Фото з ФБ-сторінки 9-ї ОМБр "Холодний Яр")

Механік-водій 93-ї бригади «Холодний Яр», 49-річний Олексій Купріков з Дніпропетровщини з позивним «Лєший» загинув під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ на околицях селища Кримське Новоайдарського району Луганщини у четвер, 9 квітня.

 

Солдат отримав множинні осколкові поранення, які виявилися несумісними з життям. Засоби захисту, на жаль, не врятували захисника України.

 

«Лєший» став першим українським воїном, який загинув у квітні 2020 року і 22 бійцем, який загинув на Луганщині від початку 2020 року..

 

Прізвище бойового побратима повідомили у 93-й окремій механізованій бригаді ЗСУ «Холодний Яр», передає «Україна молода».

 

«Із глибоким сумом ми повідомляємо про смерть у бою нашого бійця - солдата Олексія Купрікова із позивним «Лєший», механіка-водія механізованого батальйону», - йдеться у повідомленні 93-ї ОМБр. 

 

У захисника України залишилася цивільна дружина, 19-річний син, мама і рідна сестра, яка також служить у 93-й бригаді.

 

Зазначається, що Олексій Купріков народився 13 січня 1971 року. Жив у селищі Черкаському Дніпропетровської області. Мав середьно-технічну освіту.

 

За словами його бойових побратимів, коли почалася війна, майбутній солдат не збирався на неї. Але смерть близького друга на фронті змусила його переглянути свої плани.

 

Тож вже у листопаді 2018 року Олексій підписав контракт, саме напередодні виходу бригади на Донеччину. «Лєший» воював у Новоселівці Другій, а потім – на околицях Кримського, де і загинув.

 

Спочатку був стрільцем-помічником гранатометника, та потім виявив бажання стати механіком-водієм та поїхав учитися до навчального центру.

 

«Він вирізнявся від більшості статечністю та виваженістю. Адже часто буває, що люди після «учєбки» жаліються: мене, мовляв, нічому не навчили, тому я нічого не вмію. Льоша ж навпаки, навіть якщо чогось і не знав, ґрунтовно та розсудливо намагався зрозуміти у деталях, як що працює, як краще полагодити техніку. І в нього це дуже добре виходило. Був спокійний, розважливий, зацікавлений у своїй роботі. З ним було легко служити. Дуже шкода втрачати таких людей», - сумують побратими.

 

Бригада «Холодний Яр» глибоко співчуває рідним, близьким та друзям Олексія. Бійці зазначають: «Його загибель – велика втрата для нас! Спи спокійно, Герою!»

 

Як повідомляла «УМ», ворожий обстріл околиць Кримського у четвер тривав 40 хвилин. За даними прокурора Наталії Непряхіної, Олексій Купріков став 22 воїном, який загинув на Луганщині від початку 2020 року.