У Москві зібрали тисячі військових на репетицію параду Перемоги

21:17, 01.04.2020
У Москві зібрали тисячі військових на репетицію параду Перемоги

Після такої репетиції параду в Москві спалах інфікування серед військових РФ - це справа часу.

Розпал пандемії коронавірусу не змусив владу Росії відмовитися від ідеї проведення пропагандистського параду 75-річчя Перемоги у Москві 9 травня. Відтак, на репетицію параду зігнали тисячі військових.

 

І це при тому, що в Росії оголошені так звані «довгі вихідні» через карантин, а в самій Москві мешканцям заборонено виходити на вулицю без нагальної потреби.

 

Про репетицію параду повідомляє група «Інформаційний спротив» та блогер Фашик Донецький.

 

"Москва. Підготовка до параду. Як думаєте, скільки з цього натовпу не доживуть до 9 травня?" - написав Фашик Донецький у Telegram.

 

"Тим часом, російська пропаганда бадьоро рапортує, що особовий склад, який братиме участь у параді, пройшов поглиблене медичне обстеження. В рамках підготовки до нього вжито заходів щодо боротьби з коронавірусом. Зокрема, встановлено бактерицидні ультрафіолетові лампи, створено запас дезінфікуючих засобів, медикаментів та засобів індивідуального захисту в місцях проживання учасників параду - у військових частинах московського гарнізону та навчальних закладах Міноборони", - йдеться в повідомленні.

 

Однак у такому скупченні людей, як зазначає група "ІС", усі ці заходи абсолютно марні, а тому спалах інфікування серед військових РФ - це справа часу.

 

Зауважимо, що у 35 регіонах Росії за останні 24 години зафіксували 440 нових випадків коронавірусу (COVID-19), загальне число діагнозів у країні зросло до 2 777 (щонайменше дві третини інфікованих коронавірусом припадає саме на Москву і Підмосков’я). Число регіонів із хворими на коронавірус збільшилося до 75.

 

Як повідомляла «УМ», керівник лікарні у Підмосков’ї Денис Проценко міг випадково інфікувати коронавірусом президента Росії Володимира Путіна, який відвідував цю лікарню, більш відому, як  «Комунарка» і особисто спілкувався з головним лікарем тиждень тому.