Уряд запустив освітній серіал про дистанційне навчання

12:03, 29.03.2020
Уряд запустив освітній серіал про дистанційне навчання

Для входу на платформу з серіалом необхідна попередня авторизація на сайті «Дії».

Міністерство цифрової трансформації створило оглядовий освітній серіал «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів», покликаний налаштувати комунікацію вчителів та учнів на період дистанційного навчання.

 

Про це повідомляє пресслужба Міністерство освіти і науки.

 

У серіалі йдеться про алгоритми та комунікацію вчителів і учнів на період дистанційного навчання, а також набір сервісів і специфіку їх використання для вчителів, зокрема: Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime, Viber та інші.

 

Під час навчання обіцяють розповісти:

  • про дистанційне навчання з прикладами;
  • якими онлайн-платформами користуватися;
  • про особливості дистанційних ресурсів;
  • як організувати навчальний процес.

 


«Метою цього курсу є показати вчителям всі доступні сервіси та алгоритми, які допоможуть їм побудувати правильну і ефективну роботу з учнями та батьками на період карантину. Це оглядовий серіал. Тобто це не серіал, в якому ми методично навчаємо користуватися тією чи іншою платформою. Але це серіал, який дає розуміння всіх сервісів, які є доступними, та дає вибір для вчителя – зрозуміти, які сервіси будуть для нього більш ефективними»,- сказав заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан:

 

Для входу на платформу з серіалом необхідна попередня авторизація на сайті «Дії».

 

«І вчителі, і діти, і батьки опинились у стресовій і незнайомій ситуації, коли немає зрозумілих алгоритмів дій і інструкцій. Ми вперше перед таким викликом. Ніби завжди розуміли, що дистанційна освіта потрібна, але цілісно і структурно за це ніхто не брався. Тому в оглядовому курсі ми робили акцент, в першу чергу, на тому, як побудувати алгоритми взаємодії між усіма учасниками освітнього процесу, а також розглянули найбільш зручні онлайн-платформи і ресурси».,- зазначила директор з розвитку Ukrainian Global School, радник заступника Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Оленка Северенчук:

 

Нагадаємо, 21 січня 2020-го Мінцифри запустило національну освітню онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта». Вона складається з п'яти курсів для різної цільової аудиторії та має вигляд серіалу.

 

Як повідомляла УМ, 12 березня всі заклади освіти в Україні перейшли на дистанційне навчання через карантин. Пробне ЗНО попередньо перенесли на 4 і 11 квітня, проте 25 березня Кабмін продовжив карантин до 24 квітня включно. Основна сесія ЗНО мала розпочатися у кінці травня, але через карантин її також перенесли.