Міносвіти не скасовує ЗНО

13:27, 24.03.2020
Міносвіти не скасовує ЗНО

На початку лютого в Україні розпочалася реєстрація на ЗНО.

Заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний заявив, що попри обмеження через поширення коронавірусної інфекції, Міністерство освіти і науки планує провести цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання.

 

Про це він у фейсбуці.

 

“Колеги, друзі, цьогорічне ЗНО обов’язково відбудеться, його ніхто не скасовує. МОН та УЦОЯО відпрацьовують кілька сценаріїв проведення ЗНО за різних варіантів розгортання подій. Нагадую, що ЗНО – це логістично одна з найбільш масштабних операцій в країні, тому ми ретельно продумуємо кожну її складову”, – зауважив Стадний.

Він заявив, що вже цього тижня МОН повідомить деталі проведення вступної кампанії та зовнішнього незалежного оцінювання для всіх абітурієнтів.

 

Однак, українці із різними настроями сприйняли цю новину. Коментуючи пост Стаднонго, більшість переконані: цьогоріч ЗНО варто скасувати.

 

  • Ирина Очкур Давайте уже мыслить логично. Карантин не закончится 3 апреля. И 3 мая тоже скорее всего. Переносите зно и вступительную кампанию
  • Natalia Bilozor Навіщо давати такі надії, якщо реально цього не буде? Чому не сказати відверто, що не вдасться в тому вигляді, як було минулі роки?
  • Denis Pastram Як можна провести вступну кампанію в умовах карантину? Чисто технічно)))
    Наприклад: якщо усі заяви від вступників вже можна подавати електронно, і це не проблема, то як бути з ЗНО/ ЄВІ/ ЄФВВ. Зрозуміло, що онлайн - це не проведеш. Є тут експертні, аргументовані думки?
    • Іван Бездудний Denis Pastram в аудиторії під час ЗНО - не більше 5 абітурієнтів (попередньо, перед входом до пункту тестування, заміряти температуру + всі мають бути в масках). Проведення ЗНО розбити на 3-5 хвиль (між ними 15-20 хвилин - на дезінфекцію приміщень) п...Ещё
  • Тарас Пилипак Нічого не буде.
    Думай те, як будемо отримувати атестати, проходити ДПА і як буде проходити вступна кампанія. Час ще є.

 

Водночас, ексочільниця Міністерства освіти і науки Ганна Новосад написала на своїй сторінці у фейсбуці, що аби провести ЗНО, необхідно зняти ряд заборон, які існують зараз, зокрема на перевезення між областями та кількість людей в приміщенні.

 

Вона додала, що британське Міносвіти ще 20 березня повідомило про скасування цього літа усіх іспитів для отримання шкільного атестату – General Certificate of Secondary Education. Повідомлення на сайті Міністерства каже, що цього року, навіть у випадку зменшення масштабу епідемії коронавірусу, іспити не відбуватимуться.

 

Учні, які будуть не згодні з оцінками, матимуть змогу складати іспити у 2021 році. Такий підхід вже погоджений з британськими університетами. Universities UK опублікували відповідне відкрите звернення до цьогорічних абітурієнтів.

 

Нагадаємо, на початку лютого в Україні розпочалася реєстрація на ЗНО.

 

Як повідомляла УМ, професор та історик, викладач у КНПУ ім. М.П. Драгоманова Владислав Боечко звернувся до Уряду та Міністерства освіти України із проханням перенести виклад нового навчального матеріалу на наступний рік.  

 

Радниця міністра освіти Іванна Коберник теж пропонувала скасувати ДПА в 4-му та 9-му класах і відтермінувати ЗНО.

 

Володимир Зеленський запропонував запустити загальнонаціональний освітній телевізійний проєкт, у межах якого найкращі педагоги України проводитимуть відеоуроки з різних предметів шкільної програми для 5-11 класів,