Коронавірус в Італії: 600 загиблих, Мілан вивів на вулиці армію

20:17, 20.03.2020
Коронавірус в Італії: 600 загиблих, Мілан вивів на вулиці армію

В Італії жителям дозволено пересуватися тільки з метою роботи, вирішення проблем зі здоров'ям чи закупівлі продовольства. Тисячі людей порушують карантинні вимоги.

За останні 24 години в Італії зафіксовано новий рекорд смертності від коронавірусу: загинули 627 осіб, загалом в країні померли вже 4032 людини. 

 

Про це свідчать цифри Агентства цивільного захисту Італії.

 

Нові дані показують найбільше щоденне зростання смертей в країні від початку спалаху епідемії. Вчора показник смертності за добу склав 427.

 

5129 осіб вилікувались після зараження - це на 689 більше, ніж було вчора. Вчора щоденні дані про тих, хто одужав, склали 415.

 

Всього в Італії 37 860 пацієнтів з коронавірусом - на 4670 осіб більше, ніж напередодні.

 

Загальна кількість випадків коронавірусу, яка включє тих, хто помер і тих, хто вилікувався, сягнула 47021.

 

Найбільш постраждалий північний регіон Ломбардії залишається в критичній ситуації, саме там фіксують найбільше смертей.

 

Італійські міста вводять жорсткіші заходи та нові обмеження, намагаючись стримати пандемію коронавірусу, через яку Італія вийшла у світові лідери за кількістю загиблих, пише Ansa.

 

Префектура Мілана в п'ятницю розпорядилася розгорнути 114 військових, аби вони контролювали дотримання жителями наказу залишатися вдома. 

 

Це рішення ухвалили після того, як губернатор Ломбардії Аттіліо Фонтана звернувся до армії з проханням допомогти поліції забезпечити виконання карантину.

 

В Італії жителям дозволено пересуватися тільки з метою роботи, вирішення проблем зі здоров'ям чи закупівлі продовольства. Тисячі людей порушують карантинні вимоги. 

Тим часом п

івнічно-східний регіон Венето, центром якого є Венеція, через пандемію коронавірусу в п'ятницю закрив свої парки і сквери. Обмежено використання велосипедів і пішохідних прогулянок. Люди, які виходять купувати їжу або гуляти з собаками, не повинні віддалятись на відстань понад 200 метрів від своїх будинків. Продуктові магазини і супермаркети закриють на неділю та святкові дні. Всі обмеження поки діятимуть до 3 квітня. 

 

Північно-західний регіон П'ємонт планує видати постанову, що посилить заходи "блокади", зокрема - ще більше обмежить активність людей на свіжому повітрі.

 

Влада північних регіонів заявляє, що не може чекати, поки уряд зважиться на нові обмеження по всій країні. Особливо критичний момент - вихідні, коли очікується більша присутність громадян на вулицях. 

 

Нагадаємо, у четвер 19 березня Італія випередила Китай за кількістю загиблих від вірусу - в країні померли вже 3405 людей.