У ЗСУ на час карантину дозволили шикування лише на рівні роти

19:02, 17.03.2020
У ЗСУ на час карантину дозволили шикування лише на рівні роти

На час карантину у Збройних силах України заборонили шикування особового складу більше, ніж рівня роти.

 

Таку інформацію озвучив заступник начальника Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, полковник медичної служби Олександр Столяренко. 

 

Напередодні начальники медичних служб військових частин зони відповідальності Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону обговорили епідеміологічну ситуацію, яка виникла.

 

“Ви маєте довести командиру, що шикування можна проводити лише на рівні роти, всі інші – табу на термін карантину. Слід постійно контактувати зі структурами морально-психологічного забезпечення, аби повністю володіти інформацією про середовище, в якому перебуває військовий під час служби і поза нею: хто із родичів де відпочиває, чи не захворів хтось тощо”, – цитує Столяренка “Армія.Інформ”.

 

Також мають проводитися щоденні ранкові й вечірні огляди особового складу, тісна співпраця з фахівцями морально-психологічного забезпечення, постійний контакт із командиром, проведення інформаційно-роз’яснювальних занять серед усіх категорій військовослужбовців із основних принципів зниження гострими респіраторними інфекціями.

 

“Маємо бути готовими до сценарію, подібного тому, який розгорнувся в Китаї й Італії. Головне завдання медиків – не дати вірусу розповсюдитися серед населення, зокрема і у військових підрозділах”, – додав Столяренко.

 

Як повідомляла УМ, 13 березня в Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу: 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину. Перші симптоми захворювання в неї з’явилися 3 березня.

 

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.

 

12 березня COVID-19 було підтверджено ще у двох українців – також у Чернівцях і в Радомишлі Житомирської області.

 

Вранці 16 березня в Україні зареєстрували два нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію.

 

16 березня увечері стало відомо, що в столиці зареєстрували два випадки захворювання коронавірусом.

 

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 09:00 17 березня у світі зафіксовано понад 182 тисячі випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 7154 особи померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 79 433 людей.