«Пласт» іде на схід. Уже в Конотопі

10:02, 12.03.2020
«Пласт» іде на схід. Уже в Конотопі

(Фото : Ілля Червонящий (студент ПТ КІ СумДУ))

Що робити, коли за вікном уже весна, але дощить? Правильно! Йти туди, де народжуються зміни, де цікаво, атмосферно й драйвово! Де є можливість розвиватися, самовдосконалюватися у колі друзів і однодумців.

 

У Конотопській загальноосвітній школі №7 імені Григорія Гуляницького зібралися освітяни, представники учнівської та студентської молоді міста, їхні батьки, які зацікавлені у створенні пластового середовища на Конотопщині та готові приєднатися до найуспішнішого соціального проєкту в історії українців, що вже 108 років безперервно займається вихованням нових поколінь та творить майбутнє.

 

 

Досить символічним є той факт, що знакова зустріч відбулася саме в цьому місті. Школа №7 (директор — Сергій Пустовойт) носить ім'я Григорія Гуляницького — видатного українського полководця, активного учасника визвольної війни 1648-58 рр., впливового політичного діяча, організатора героїчної оборони Конотопської фортеці від московських військ, учасника переможної Конотопської битви 1659 р. Цю школу містянам подарував наш видатний земляк, меценат Євген Георгійович Сур. За підтримки та особистого сприяння пана Євгена уже втілено в життя чимало соціально вагомих проектів патріотичного та історико-краєзнавчого спрямування, ініційованих навчальним закладом і містом.

 

 

Те, що «Пласт» у Конотопі зароджується саме тут, цілком логічно і зрозуміло. І саме від зусиль педагогічного та батьківського колективів навчального закладу, у першу чергу, залежить, чи «приживеться» «Пласт» у Конотопі. Оскільки «Пласт» працює над розвитком свідомого українського суспільства та підтримує українську ідею, даній ініціативі — створенню осередку «Пласту» в Конотопі — всіляко сприяє відділ освіти Конотопської міської ради в особі завідувачки Ольги Беспалої.

 

 

Активну участь у підготовці та проведенні зустрічі взяли політехівці, бо вони завжди в епіцентрі подій та позитивних змін. А як інакше? Тетяна Гребеник — директорка Політехнічного технікуму КІ СумДу та Віталій Бібик — директор Конотопського інституту СумДУ є випускниками цієї ж школи, вони також зацікавлені у створенні пластового середовища для студентської молоді. Уже роблять перші кроки на шляху просування ідей «Пласту» студенти Руслана Ковалішина, Михайло Сагайдачний, Олександр Беспалий та інші. Викладач ПТ КІ СумДУ Володимир Очкасов і Наталія Півовар (заступник директора початкової ланки ЗОШ №7) уже пройшли кваліфікаційний вишкіл дійсного членства (інтерактивний семінар-тренінг для волонтерів «Пласту») у Чернігові та зараховані до рядів учасників крайового вишколу впорядників УПЮ ч. 188, що відбудеться 13-15 березня у «Пластовому» вишкільному центрі Бучі (Київська область).

 

 

Цей день нам усім запам'ятається назавжди ще й тому, бо зустріли ми його разом із Тарасом Тополею, фронтменом гурту «Антитіла». Він підтримав ініціативу створення «Пласту» у нашому місті! У невимушеній дружній атмосфері ми говорили про Україну, про нас, про можливості змінювати країну разом, про необхідність виховувати патріотизм у дітях змалечку, щоб не втратити державу.

 

 

Тарас Тополя вважає: «Пласт» виховує покоління, тримає традиції та допомагає дітям знайти себе, самоідентифікуватися.

 

 

Підтримуйте «Пласт», підтримуйте розвиток України!». Спілкування було динамічним, насиченим і невимушеним, а модератором зустрічі — Наталія Папенко, заступник директора ЗОШ №7, від активної позиції, наполегливості якої неабияк залежить становлення й розвиток пластового осередку на базі навчального закладу.

 

 

Коло друзів. Простота і невимушеність діалогу. Відвертість і неймовірна енергетика нашого гостя. Обмін подарунками та фотосесія на згадку про незабутню зустріч. Спільне виконання Гімну Україну. Шквал позитивних емоцій... Усе це разом, віримо, стане тією іскрою, яка запалила, вмотивувала, надихнула кожного.

 

 

Якщо вам імпонує творити позитивні зміни, приєднуйтеся до «Пласту», долучайтеся до створення та розвитку свідомого середовища в Конотопі, в усій Україні!

 

 

Тетяна Радько, викладач Політехнічного технікуму КІ СумД,

прихильниця Пласту,

координатор ініціативної групи ПластКонотоп