Реперка alyona alyona присвятила пісню загиблому під час теракту в Харкові школяру Дані Дідіку

11:03, 24.02.2020

Реп-виконавиця alyona alyona презентувала трек, присвячений харківському школяру Дані Дідіку, який загинув внаслідок теракту у 2015 році в Харкові. Композиція має назву “Коли ховають молодих”.

 

Трек з’явився на сторінці співачки на Youtube.

 

“Якось до мене звернувся режисер Руслан Горовий, запропонував написати трек, присвячений пам’яті юного 15-річного хлопця, Дані Дідіка, який став жертвою теракту під час Маршу єдності у Харкові, в лютому 2015 року. Дізнавшись більше про його історію, я пригадала, як багато в своєму житті бачила утрат та поховань. І найболючіші серед них – похорони молоді”, – йдеться у дописі.

 

Композицію “Коли ховають молодих” alyona alyona називає “одою пам’яті” всім юнакам та юначкам, чиї смерті їй довелося пережити та про які довелося дізнатися.

 

“Це найстрашніше та найтяжче, що може бачити світ. Ця пісня – згадках про всіх, чиє життя обірвалося надто рано”, — йдеться в описі під треком.

 

 

Даня Дідік – учень харківської школи №11. Він був учасником маршу “Єдності та гідності”, присвяченого першій річниці перемоги Євромайдану.

 

Під час ходи 22 лютого 2015 року біля колони мітингувальників пролунав вибух, спрацювала прихована у снігу протипіхотна міна. Школяр отримав чисельні осколкові поранення і помер наступного дня у лікарні.

 

Всього внаслідок теракту загинули четверо людей. Крім Дані Дідіка, жертвами вибуху стали студент Микола Мельничук, учасник харківського Євромайдану Ігор Толмачов та поліцейський Вадим Рибальченко.