Вбивство у Каховці: поліцейському повідомили про підозру

18:09, 15.01.2020
Вбивство у Каховці: поліцейському повідомили про підозру

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру поліцейському, який підозрюється у спотворенні обставини вбивства 26-річного жителя міста Каховка Херсонської області.

 

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

 

"Слідчі ДБР повідомили про підозру працівнику Каховського відділу поліції в приховуванні особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України) – вбивства, що сталося 1 січня 2020 року у місті Каховка", - сказано у повідомленні.

 

Слідством встановлено, що старший інспектор з контролю за обігом зброї Каховського відділу поліції спотворив обставини вбивства 26-річного жителя Каховки. За участю правоохоронця, як вказали у ДБР, "були штучно створені умови самооборони та приховані обставини, сліди та факт скоєння умисного вбивства, яке здійснив його товариш". Для цього поліцейський здійснив постріли у бік товариша зі зброї, що належала потерпілому, який на той час вже перебував без свідомості через отримання вогнепальних поранень, зазначили у бюро.

 

Також зазначається, що через дії підозрюваного правоохоронні органи розглядали хибну версію вбивства з метою самозахисту. 

 

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 3 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Як повідомляла УМ,  слідство призначило низку експертиз в Каховці, в тому числі повторну експертизу тіла.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР розслідує можливу причетність правоохоронця до вбивства у Каховці

 

Трьох працівників відсторонили від займаної посади, трьох - звільнили з органів внутрішніх справ, ще до трьох співробітників застосовано дисциплінарне стягнення. 

 

Також поліція озвучила основну версію.

 

Офіс генпрокурора сформував групу прокурорів, які координуватимуть розслідування вбивства мешканця Каховки в новорічну ніч.

 

1 січня відбулася стрілянина між двома жителями Каховки: 29-річний чоловік щонайменше 15 разів вистрілив у бік колишнього чоловіка своєї співмешканки — 26-річного Володимира Чебукіна. Нападника затримали, а подію кваліфікували як замах на вбивство.

 

Від отриманих поранень Чебукін 3 січня помер. Того ж дня Каховський міський районний суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою без права внесення застави, а поліція перекваліфікувала підозру як «умисне вбивство».

 

Родичі загиблого вважають, що нападників було кілька, оскільки начебто лікар їм сказав, що на тілі загиблого були сліди від трьох видів зброї.

 

Згодом з'ясувалося, на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції. Побоюючись, що цей факт може вплинути на розслідування, 4 січня мешканці Каховки влаштували протести біля місцевого відділу поліції й вимагали від правоохоронців справедливого розслідування. Будівлю закидали димовими шашками й піротехнікою.

 

5 січня люди знову протестували під управлінням поліції в Каховці.

 

Водночас, адвокатка Ірина Краснова повідомила, що наразі не отримала матеріали кримінального провадження про вбивство чоловіка у Каховці, під час якого, ймовірно, був присутній поліціянт.