«З новим гнівом будемо вимагати»: друзі Каті Гандзюк підбили підсумки року без справедливості

17:00, 31.12.2019
«З новим гнівом будемо вимагати»: друзі Каті Гандзюк підбили підсумки року без справедливості

Протягом 2019 року правоохоронні органи не наблизилися до покарання замовників убивства громадської діячки з Херсона Катерини Гандзюк, а дехто з імовірних зловмисників фактично отримав прощення.

 

Про це ідеться в дописі на ФБ-сторінці “Хто замовив Катю Гандзюк?” у вівторок, 31 грудня.

 

“Зараз всі заходились активно підводити підсумки року, що зробили, чого досягли. Ми ж, натомість, хочемо підсумувати, що правоохоронці і органи юстиції НЕ зробили за цей рік по резонансній справі вбивства Каті Гандзюк.

 

 Замовники не сидять. Слідство по Владислава Мангеру зупинене, йому зменшили суму застави і фактично подарували мільйон гривень, який він може використовувати для підкупу, допомоги свідкам за мовчання тощо. По Рищуку та Гордєєву слідство навіть і не починалось, докази їхньої причетності або ігноруються, або вже знищені.

 

 Мангер досі голова облради. Має можливість впливати на слідство і свідків, генерувати кеш для своїх схем. Депутати облради так і не спромоглися відправити вбивцю у відставку. Прокурори також не надто постарались, щоб відсторонити його від посади.

 

 Організатори та посередники також на волі. Павловському пом‘якшили статтю – тепер він не організовував вбивство а лише приховав вбивство від правоохоронців. За що з ним уклали угоду, яку він повністю порушив.
Серійний вбивця та бандит Олексій Левін (Москал) переховується за кордоном, і схоже його не дуже активно шукають.

 

 Виконавці не отримали справедливих вироків. Вони дали покази на організаторів, за що прокуратура пом’якшила їм покарання. Але (див. пункт перший) Мангер так і не сів.

 

 Херсонські менти, які допомогали вбивцям і заважали слідству, так і не понесли покарання. Хтось і досі на посаді, когось перевели в інші райони. Кругова порука працює. Те ж саме з прокурорами пана Луценка. Які брехали, саботували і ховали, перешкоджали.

 

На жаль, цей рік не приніс нам правди, справедливості та покарання для вбивць Каті. І поки з того, що ми бачимо, надії на наступний рік небагато. Тому у 2020 році з новими силами і ще більшим гнівом ми будемо вимагати усіма доступними методами покарання для всіх, хто не може і не хоче вчинити правильно”, – заявляють друзі Катерини Гандзюк.

 

Як повідомляла УМ, Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.

 
У вбивстві активістки звинувачують добровольців-ветеранів АТО. Слідчі серед іншого припускають, що причиною нападу могла стати незаконна вирубка лісів на Херсонщині.