Час обирати журналістські стандарти: 5–6 вересня у Харкові відбудеться «Донбас Медіа Форум–2019»

18:38, 16.08.2019
Час обирати журналістські стандарти: 5–6 вересня у Харкові відбудеться «Донбас Медіа Форум–2019»

Президентські і парламентські вибори, які пройшли в Україні, залишили у суспільстві певний осадок, – насамперед від великої кількості інформаційних технологій, що їх використовували різні команди кандидатів задля отримання необхідного результату.


Але у найскладнішій ситуації сьогодні опинилися люди, що мешкають на східній Україні. Вони сьогодні перебувають під перехресним вогнем між інформаційними атаками українських політиків та пропагандою російських ЗМІ. І тому подекуди не знають, кому вірити: до названого додається ще й вплив місцевих сепаратистських засобів масової та псевдоукраїнських ЗМІ, а також інфлюенсерів, підконтрольних Кремлю. І все це відбувається за умов, що сучасні технології дозволяють маніпулювати думками мільйонів людей в інтересах певних осіб…


Як протидіяти цій загрозі? Як мають вести себе за даних обставин українські медіа? Якими мають бути журналістські стандарти у країні, що воює? Ці та багато інших питань обговорюватимуться у Харкові, де відбудеться знакова медійна подія – «Донбас Медіа Форум–2019». Фразу «Час обирати журналістські стандарти» обрано гаслом цьогорічного заходу. А головними, завданнями, які мають бути розв’язані медійною спільнотою та громадськістю, – знизити рівень маніпулятивності ЗМІ, які спотворюють об’єктивну реальність або відволікають від неї, сприяти зменшенню вразливості аудиторій до маніпуляцій з боку певних політичних сил та непрофесійних журналістів, стимулювати виваженість виборчих рішень, особливо у східних та південних областях країни.


Детальніше про перебіг Форуму та про висновки професійної дискусії читайте на сторінках «УМ».