У Києві пройшла молитва за збереження єдності України

14:25, 30.03.2019
У Києві пройшла молитва за збереження єдності України

(фото прес-служба Президента)

Молитовний захід "Боже, нам єдність подай!" відбувся в суботу в центрі Києва, біля пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру Великому.

 

Як повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка, в молебні взяли участь глава держави з дружиною Мариною, члени Кабінету міністрів України, народні депутати та представники громадськості, члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

 

Молитву проголосив митрополит Київський та всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній, а також предстоятелі та представники церков і релігійних організацій.

 

"Дуже приємно, що сьогодні тисячі людей зібралися тут на Володимирській гірці разом з предстоятелями церков України, членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій", - сказав Президент. 

 

Він наголосив на важливості ключового прохання сьогоднішньої молитви про єдність – єдність всіх церков, єдність держави, єдність народу і єдність нації.

 

"Ви почули, що сьогодні ми також молилися за наших воїнів, які віддали своє життя за українську землю, за нашу свободу. І ми молилися за мудрість – мудрість народу, який завтра буде визначати майбутнє України", - сказав Петро Порошенко.

 

 

"Сьогодні більшість предстоятелів церков виступали за те, щоб завтра вибори пройшли добре. І для нас це надзвичайно важливо, щоб вибори були чесними, вибори були вільними. Щоб волевиявлення громадян, українського народу було захищено і збережено. І я твердо переконаний, що саме так і буде", - підкреслив Президент і зауважив, що підносив свою молитву за це.