Внаслідок сутичок у Черкасах постраждало 15 поліцейських (відео)

21:29, 09.03.2019
Внаслідок сутичок у Черкасах постраждало 15 поліцейських (відео)

Генералу Валерію Лютому у сутичках розсікли обличчя (Фото Нацполіції)

Внаслідок сутички представників Нацкорпусу з правоохоронцями у Черкасах постраждало 15 поліцейських, зокрема начальник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий.

 

Про це повідомляє сайт Нацполіції.

 

"Внаслідок сутички постраждали 15 правоохоронців. П’яти з них медичну допомогу надано на місці, 10 звернулися до медичних закладів", - йдеться в повідомленні.

 

 

      

Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

 

                              

 

У поліції заявили, що в Черкасах представники Національного корпусу намагалися прорватися на сцену, де відбувався виступ президента Петра Порошенка.

 

"На зауваження правоохоронців про неприпустимість таких дій – близько 30 активістів не реагували. В подальшому вони почали провокувати на бійку пересічних громадян, застосували до співробітників поліції газ дратівливої дії, фізичну силу, підпалили фаєри і, зрештою, спробували заблокувати кортеж першої особи держави", - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що поліцейським вдалося відтіснити активістів та забезпечити необхідні заходи безпеки щодо президента України.

 

У той же час, глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook назвав дії представників Нацкорпусу в Черкасах неприпустими.

 

"Будь-якому гніву є розумні межі! Те, що сьогодні на мітингу Петра Порошенка в Черкасах зробили представники Національного корпусу - неприпустимо! Праведний гнів через корупційний злочин справедливий, але чи може він породжувати інші злочинні дії? Очевидно, ні. Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості і законності", - написав він.

 

За словами міністра, "не буде ані розуміння першопричини обурення скандалом, ані поблажливості до бойових заслуг - так поводитися не можна – порушено кримінальне провадження – ті, хто переступив межу, повинні понести покарання".