Антон Моспан «Тигр» із 10-ї бригади загинув поблизу Кримського (оновлено, відео)

19:15, 16.10.2018
Антон Моспан «Тигр» із 10-ї бригади загинув поблизу Кримського (оновлено, відео)

Черкащанин Антон Моспан із 8 батальйону 10-ї бригади загинув на фронті

Старший сержант  8-го батальйону 10-ї бригади Антон Моспан з позивним "Тигр" загинув від кулі снайпера, яка влучила йому в голову під час облаштування позицій близько 15:00 15 жовтня.

«Поблизу села Кримське Луганської області від кульового поранення в голову загинув боєць 10-ої гірсько-стрілецької бригади Антон Моспан, який родом із Черкас», – повідомив на своїй сторінці у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

У Черкасах оголосили траур за загиблим.

"Цього не може бути, Антоне! Сонячний, завжди усміхнений, у якого завжди все добре", - з болем зазначає відома черкаська волонтерка Оксана Циганок.

Побратими згадують про нього, як про надійного та вірного товариша. Вони розповіли "УМ", що після загибелі Антона сльози проступали на очах у кожного, хто стояв з ним пліч-о-пліч.  

Захиснику України Антону Моспану було всього 27 років. Він народився 24 грудня 1991 року.



Він закінчив Черкаський професійний автодорожній ліцей. Призваний на військову службу у 2015.


Вдома на нього чекала мати.

Прощання з бійцем відбудеться в Черкасах у п'ятницю, 19 жовтня, об 11.30 на Соборній площі.

 

Як повідомляла "УМ", раніше на фронті загинув Андрій Корна. А 10 жовтня на Донбасі загинули четверо українських військових. 

 
Роман Магас та Сергій Дронов загинули внаслідок спрацювання вибухового присторою на Приморському напрямку, а 19-річна Олеся Бакланова померла від кульового поранення на позиціях так званої "Шахта "Бутівка" поблизу Авдіївки.
 
Четвертий боєць, 29-річний Павло Стоянський з Маріуполя отримав смертельне кульове поранення біля хутору Вільний, що на околицях населеного пункту Золоте-4.