У Дніпрі підняли найбільший прапор на найвищий флагшток в Україні

13:58, 23.08.2018
У Дніпрі підняли найбільший прапор на найвищий флагшток в Україні

Найбільший прапор України замайорів на найвищому флагштоці (фото: Баба і кіт / Facebook)

В День державного прапора у Дніпрі підняли на найвищий в країні флагшток найбільший синьо-жовтий стяг.

Вперше державні урочистості в День прапора відбулися не в Києві, а в Дніпрі.

Побачити церемонію підняття прапора зібралося понад 5 тисяч людей. Їх пропускали через рамки металодетектора та перевіряли речі.

Прапор піднімав Данило Маковій, ліцеїст Київського військового ліцею імені Івана Богуна, батько якого загинув під час визволення Донбасу від російських окупантів.



Участь участь у них взяли президент України, голова Дніпропетровської ОДА, учасники війни проти Росії на території Донецької та Луганської областей, жителі міста.

"Саме під синім та жовтим кольорами з покоління в покоління ми, українці, боролися і боремося за власну свободу і волю України. Його решетили ворожі кулі. За нього карали Сибіром в епоху шістдесятників. З ним ми добилися зрештою Незалежності, відновили власну державу 27 років тому", - заявив Петро Порошенко під час урочистостей.

Флагшток встановлено поруч з нульовою верстою, звідки почалася забудова Дніпра. З його появою зафіксовано два нові рекорди України: на найвищий в Україні флагшток з Державним Прапором та найбільший Державний Прапор України. Висота флагштоку 72 метри, розміри прапора – 12 на 18 метрів, всього 216 метрів квадратних, вага - 23 кілограми.

Як повідомляла "УМ", у Дніпро Петро порошенко вибачився за те, що не виконав обіцянку завершити АТО за декілька годин.