Будівництво музею Революції Гідності заборонили до завершення слідчих дій у справах Майдану

10:22, 05.07.2018
Будівництво музею Революції Гідності заборонили до завершення слідчих дій у справах Майдану

«Музей Революції Гідності» не можуть почати будувати доки не завершені розслідування у справах Майдану (фото: MAIDANMUSEUM.ORG)

Проводити будівельні роботи на вулиці Інститутській, де виділили ділянку для музею Революції Гідності, не можна до завершення слідства у справі про розстріли на Майдані.

Про це  в ефірі "Громадського радіо" розповів директор музею Ігор Пошивайло.

Припис про заборону початку будівництва видав департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

4 липня "Музей Революції Гідності" отримав припис від департаменту спецрозслідувань ГПУ про заборону будівництва музею та меморіалу на Інститутській.

"Фактично постанова забороняє будь-які дії: від зміни об’єктів, заборони знесення малих архітектурних форм до заборони насаджень", - пояснив Пошивайло.

Керівник департаменту спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк пояснив, що будівництво призупинили тимчасово, для завершення слідства.

"Будувати музей не забороняли. Тимчасово, до завершення слідчих експериментів, прокурор видав заборону на зміну ландшафту", - сказав Сергій Горбатюк, повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, департамент спецрозслідувань ГПУ хочуть розформувати. Сергій Горбатюк звинувачує свого керівника Юрія Луценка в заангажованості в питанні ліквідації ДСР ГПУ.

Проект музею Революції Гідності німецьких архітекторів переміг у конкурсі від міністерства культури України.