19-річний боєць 30 бригади Володимир Воскобійник п’яним потрапив у полон під Докучаєвськом

12:15, 29.05.2018
19-річний боєць 30 бригади Володимир Воскобійник п’яним потрапив у полон під Докучаєвськом

Володимир Воскобійник "дає інтерв’ю" в полоні (скріншот відео)

19-річний військовослужбовець 30 бригади Володимир Воскобійник під час виконання завдань на лінії фронту був п’яним, коли потрапив у полон.

Про це хлопець із Чернігівщини розповів нібито добровільно. Відео із Володимиром Воскобійником опубліковано на пропагандистських ресурсах підконтрольному Росії терористичному формуванню "ДНР".

Хлопець говорить дуже повільно, ламаною російсько-українсько мовою, міксуючи слова із різних мов.

У прес-службі 30-ї бригади підтверджують факт того, що їх бійця захопили в полон.

"Найголовніше, що він живий, але, відповідно до попередньо отриманої інформації, знаходиться у ворожому полоні", - ідеться в повідомленні.

Військові наголошують, що Володимир Воскобійник піддався тяжкому психологічному впливу, знаходитися у стресовому стані, говорить плутано, має виснажений вигляд.

Підозрюють, що із нього знущаються в полоні - позбавляють сну та, імовірно, б’ють, хоча на відкритих ділянках тіла синців не помітно.

"Той факт, що військовий стверджує про абсолютну відсутність російських військ на території України вказує на те, що з 19-річним хлопцем попрацювали представники російських спецслужб", - зазначають у 30-й Новоград-Волинській бригаді.

Варто відзначити, що на відео хлопець розмірковує про 90% "судимих" у складі добровольчих батальйонів Айдар, Азов, Торнадо та серед бійців Правого сектору на початку війни.

Володимир Воскобійник стверджує, що вступив на військову службу добровільно у вересні 2017 року.

Про те, за яких обставин та у який період хлопець потрапив у полон, не повідомляється.