На Херсонщині побилися військові та цивільні, які потрапили до лікарні (відео)

07:53, 12.03.2018
На Херсонщині побилися військові та цивільні, які потрапили до лікарні (відео)

Камера зафіксувала бійку між місцевими та військовими в селі на Херсонщині (скріншот відео)

У селі Нова Збур'ївка Голопристанського району на Херсонщині сталася бійка між військовими та цивільними чоловіками, яку зафікусвали камери спостереження.

На відео помітно, як до гурту чоловіків наближається декілька чоловіків у формі, швидко наносять удари, і так само швидко залишають місце подій, а двоє людей залишаються лежати на землі.

Про бійку повідомляє Національна поліція.

"В чергову частину Голопристанського відділення поліції звернулась мешканка м.Херсона. Жінка повідомила, що вночі з 8 на 9 березня її 20-річний син отримав тілесні ушкодження від невідомого чоловіка біля одного з розважальних закладів у с. Нова Збур’ївка Голопристанського району", - ідеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що фактом бійки відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України "Умисне тяжке тілесне ушкодження".

Факт участі військових у бійці підтвердили в командуванні ВМС Збройних сил України.

"Поблизу селища Нова Збур'ївка, Херсонської області, де один з підрозділів Військово-Морських Сил ЗС України виконує завдання з охорони та оборони визначеного військового об'єкту, цивільними особами була спровокована бійка з військовослужбовцями", - ідеться в повідомленні.

В командуванні Військово-морських сил України повідомляють, що бійку спровокували місцеві жителі.

"Декілька цивільних осіб побили військовослужбовця, що спровокувало бійку. Після чого перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння цивільні особи, приїхали на автомобілі марки "BMW" до військового об'єкту, де висловлювались на адресу військових нецензурною лайкою та поводили себе агресивно", - описують початок конфлікту у ВМС України, а також наголошують, що військові алкоголю не вживали.




Відео бійки опублікувала у Facebook користувачка Віра Година (Vera Godyna). У коментарях вона висловлюється проти того, щоб у селі дислокувалися військові, які "влаштовують перестрілки та весь час провокують конфлікти", а також "міняють їжу на горілку", а ще "з жиру бісяться", доки інші гинуть на фронті.



Її підтримують інші користувачі, які зазначають, що "на Херсонщині немає війни", тому військові у селі не потрібні.