Чеченський повстанець знищив у Дагестані двох зрадників України із СБУ

19:54, 30.08.2017
Чеченський повстанець знищив у Дагестані двох зрадників України із СБУ

Дахман Шабанов вирішив піти на подвиг, щоб не здатися російським силовикам (Юрій Бутусов / Facebook)

Бійців спецпідрозділу СБУ «Альфа» Олександра Байбутлова і Дениса Ракицького, які перейшли на бік окупантів після анексії Криму, знищив під час нападу в Хасав’юрті борець за незалежну Ічкерію Дахман Шабанов.

Про це повідомляє Юрій Бутусов у Facebook.

"Ракицький і Байбутлов разом зайшли в підвал будинку. В підвалі в укритті перебував відомий учасник чеченського опору 42-річний Дахман Шабанов. Алі Батраев приховував його в своєму підвалі, прекрасно розуміючи смертельний ризик, але коли спецназ ФСБ вдерся з обшуком, він нічого їм не видав", - написав Бутусов.

Він зазначив, що кримських зрадників вбили під час каральної операції ФСБ на околиці Хасав'юрту, в будинку Алі Батраєва, чийого брата раніше застрелили російські силовики.

Дахман Шабанов міг здатися силовикам, проте вирішив дати їм бій, незважаючи на неминучу загибель.

"Здаватися карателям Шабанов не став, і холоднокровно пішов на смерть. Зі свого автомата Дахман знищив на місці обох зрадників Ракицького і Байбутлова. Після цього підвал закидали гранатами", - рписує події Юрій Бутусов.

Крім того, після вбивства чеченського бійця ФСБ також розстріляла і Батраєва, за те, що він не повідомив про свого побратима.

"Дахман Шабанов та Алі Батраєв загинули як справжні патріоти і герої свого народу, які не здалися і нікого не зрадили. А Ракицький і Байбутлов, які зрадили військовій присязі і своєму народові, нічого крім презирства в своєму житті не заслужили. Вони зрадили честь і совість - і доля наздогнала їх кулями в Дагестані. Цей закономірний кінець - ганебний урок всім зрадникам України", - додав журналіст.