Кабінети в.о. мера Сум Юлії Павлик та її підлеглих обшукали правоохоронці

13:50, 26.10.2023
Кабінети в.о. мера Сум Юлії Павлик та її підлеглих обшукали правоохоронці

З 10 жовтня обов'язки міського голови Сум виконує Юлія Павлик. (smr.gov.ua)

Правоохоронці проводять обшуки у Сумській міській раді зранку четверга, 26 жовтня. Зокрема, обшукали кабінет у виконувачки обов'язки Сумського міського голови Юлії Павлик.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне з посиланням на начальницю пресслужби Сумської міськради Ольгу Семенисту.

 

Загалом сьогодні в Сумах проводяться 12 обшуків у підприємців, на комунальних підприємствах та в самій міській раді.

 

Перевіряються факти того, що низка суб’єктів господарської діяльності нібито за попередньою змовою зі службовими особами Сумської міської ради привласнюють бюджетні кошти, виділені на придбання товарно-матеріальних цінностей.

 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського РУП за оперативного супроводу УСР у Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської окружної прокуратури.

 

Речниця Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Наталія Калиновська повідомила ЗМІ: «Підтверджую, заходи проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом заволодіння бюджетними коштами під проведення державних закупівель».

 

Як повідомляла «УМ», у жовтні затримали мера Сум Олександра Лисенка та директора одного з департаментів міської ради Олександра Журбу під час одержання останнього траншу хабаря в 1,4 млн грн.

 

З 10 жовтня обов'язки міського голови Сум виконує Юлія Павлик.

 

Нагадаємо, також 26 жовтня стало відомо про обшуки у в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако.