Зеленський співчуває жертвам терористичної атаки в Ізраїлі

15:54, 07.10.2023
Зеленський співчуває жертвам терористичної атаки в Ізраїлі

(timesofisrael.com)

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття всім, чиї рідні та близькі загинули від масштабної терористичної атаки організації ХАМАС по території Ізраїлю.

 

Як інформує Україна молода, про це Володимир Зеленський написав у соцмережах у суботу.

 

"Жахливі повідомлення з Ізраїлю. Мої співчуття всім, чиї рідні та близькі загинули від терористичної атаки.

Віримо, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені. Ніде у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу", - зазначив глава держави.

 

За його словами, хоч би хто використовував терор, це злочин проти світу. Хоч би хто спонсорував терор, це злочин проти світу.

 

"Світ має бути обʼєднанийтасолідарний, щобтерорніколийнідененамагавсяпідкоритичизламатижиття.

Право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву. Усі обставини цієї терористичної атаки мають бути зʼясовані, щобсвітзнавіпритягнувдовідповідальностікожного, хтоспонукавдонападутадопомігйогоорганізації", - додавЗеленський.

 

 

За його словами, усі громадяни України, які перебувають у зоні небезпеки, мають уважно дотримуватись інструкцій сил безпеки на місці та пильно стежити за інформацією.

 

"Будь ласка, бережіть себе! МЗС України та наше посольство в Ізраїлі готові допомогти в будь-якій ситуації. Створено оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. Якщо ви потребуєте допомоги, будь ласка, невідкладно звертайтесь у будь-який спосіб, який вам доступний, до будь-якого нашого дипломатичного чи консульського представництва. Кожне життя має значення! Кожен прояв терору засуджуємо", - резюмував глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу у зверненні до громадян заявив, що Ізраїль перебуває у стані війни. Він наголосив, що Сектор Гази “заплатить” за цей напад