Україна засуджує терористичні атаки проти Ізраїлю

13:32, 07.10.2023
Україна засуджує терористичні атаки проти Ізраїлю

В МЗС України повідомили, що постраждалих українців внаслідок бойових дій в Ізраїлі немає

МЗС України засуджує терористичні атаки ХАМАС проти Ізраїлю та висловило підтримку країні у її праві захищати себе та свій народ.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у дописі МЗС у соцмережі Х.

 

«Україна рішуче засуджує триваючі терористичні атаки проти Ізраїлю, включаючи ракетні обстріли цивільного населення в Єрусалимі та Тель-Авіві», - йдеться у заяві. 

 

Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що громадян України наразі немає серед постраждалих внаслідок бойових дій в Ізраїлі.

 

МЗС України створило оперативний штаб задля допомоги українцям в Ізраїлі та рекомендує утриматися від відвідування центральних і південних районів країни й зберігати пильність та уважно відстежувати повідомлення місцевих компетентних органів Ізраїлю.

 

Як повідомляла УМ, вранці 7 жовтня ХАМАС вдарив по Ізраїлю, випустивши сотні ракет. В результаті цього загинуло щонайменше 6 осіб, ще 300 постраждали.

 

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

 

У відповідь Міністерство оборони Ізраїлю оголосило про масований призов резервістів і розпочав контртерористичної операцію "Залізні мечі" у секторі Газа. 

 

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.