Київрада забрала земельну ділянку в посольства рф на Повітрофлотському проспекті

18:30, 20.04.2023
Київрада забрала земельну ділянку в посольства рф на Повітрофлотському проспекті

Наразі посольство пустує, адже Україна розірвала дипломатичні відносини з Московією, а самі російські дипломати втекли з України. (Фото з відкритих джерел)

Київрада лише через рік спромоглася розірвати договір оренди землі з посольством росії, що розташоване на Повітрофлотському проспекті столиці.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в соцмережах у четвер.

 

«Сьогодні Київрада розірвала договір оренди землі з посольством країни-агресора – росії», - написав міський голова.

 

За його словами, також депутати Київради звернулися до Кабінету міністрів щодо повернення майна «дипустанови» російських варварів у власність української держави.

 

Наразі посольство пустує, адже Україна розірвала дипломатичні відносини з Московією, а самі російські дипломати втекли з України напередодні повномасштабного вторгнення, спаливши секретні документи.

 

Як повідомляла «УМ», на початку квітня депутатка Київради Лілія Пашинна інформувала про плани столичної влади забрати земельну ділянку у посольства росії та націоналізувати будівлю за адресою Повітрофлотський проспект, 27 у Солом’янському районі столиці.

 

Зазначене рішення обумовлене заявою МЗС України про розірвання дипломатичних відносин з росією та повномасштабним вторгненням росії в Україну.