Герой України, генерал-лейтенант Олександр Павлюк призначений першим заступником міністра оборони

17:56, 14.02.2023
Герой України, генерал-лейтенант Олександр Павлюк призначений першим заступником міністра оборони

Першим заступником Міністра оборони України став Олександр Павлюк

Кабмін призначив на посаду першого заступника міністра оборони героя України, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка на своєму засіданні у вівторок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

 

Кабмін водночас звільнив Івана Руснака з посади першого заступника міністра оборони України. Інших кадрових змін уряд у вівторок не проводив.

 

Раніше Резніков повідомив, що хоче звільнити із посади своїх заступників Івана Руснака та Олега Гайдука та призначити на посаду першого заступника міністра Олександра Павлюка, на посаду заступника з питань цифрового розвитку - волонтера Віталія Дейнегу, на посаду заступника з питань євроінтеграції - експосла Андрія Шевченка.

 

Як відомо, видання ZN.ua 21 січня повідомило, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців дорожче у два-три рази, ніж у магазинах Києва. Грудневу угоду з "Актив компані" від імені міністерства підписав Богдан Хмельницький, який фігурував у справі про розкрадання 580 тисяч доларів  під час закупівлі військової амуніції.

 

На тлі скандалу із закупівлями продуктів харчування для українських військових за завищеними цінами подав у відставку заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов. 

 

Міноборони назвало інформацію про задорогі харчі введенням в оману та маніпуляцією та обіцяло звернутися до СБУ, а міністр оборони Олексій Резніков відкинув звинувачення до Міноборони.

 

Як повідомляла УМ, на погодження Президенту України Володимиру Зеленському Міністр оборони України Олексій Резніков подав кандидатури трьох нових заступників голови оборонного відомства.