Зеленський позбавив українського ромадянства Клюєва, Захарченка й Табачника

10:45, 05.02.2023
Зеленський позбавив українського ромадянства Клюєва, Захарченка й Табачника

Йдеться про Дмитра Табачника, Андрія Клюєва, Олександра Клименка, Віталія Захарченка та Олександра Якименка. (Фото з відкритих джерел)

Президент Зеленський позбавив українського громадянства п’ятьох колишніх високопосадовців та низку менш публічних людей часів президентства Віктора Януковича.

 

 Як інформує УМ, про це повідомив лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі.

 

За його словами, глава держави позбавив українського громадянства «зрадників, які були одними зі стовпів режиму Януковича».

 

Мова йде про ексміністра освіти Дмитра Табачника, колишнього керівника Адміністрації президента Андрія Клюєва, ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка, колишнього очільника МВС Віталія Захарченка та ексголову СБУ Олександра Якименка.

 

«Наступним кроком буде накладання на них санкцій, арешт та конфіскація на користь держави усього їхнього майна, корпоративних прав та інших активів. Всі, хто володіє інформацією щодо майна зазначених осіб, повідомляйте на цю адресу: [email protected]» — написав Арахамія.

 

Також до списку позбавлених українського громадянства потрапили депутати від ОПЗЖ Одеської міськради Віктор Баранський, Харківської обласної ради Микита Шенцев та інші.

 

«Наступним кроком буде накладання на них санкцій, арешт та конфіскація на користь держави усього їхнього майна, корпоративних прав та інших активів. Всі, хто володіє інформацією щодо майна зазначених осіб, повідомляйте на цю адресу: [email protected]»», - написав Арахамія

 

У вечірньому зверненні у суботу, 4 лютого, Зеленський заявив, що «підписав документи» щодо осіб, у яких виявили російські паспорти. За його словами, у неділю «буде зроблено ще один юридичний крок на виконання санкційних рішень РНБО».

 

Раніше президент позбавив українського громадянства Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна.

 

Як повідомляла УМ,ВРУ планує позбавити мандатів і громадянства ще чотирьох депутатів від «поганих» партій.