«Обнадійливий успіх»: глава Пентагону Остін привітав ЗСУ зі звільненням Лиману

10:02, 02.10.2022
«Обнадійливий успіх»: глава Пентагону Остін привітав ЗСУ зі звільненням Лиману

Обнадійливий успіх українських захисників на полі бою створить нові дилеми для російських військових. (MinistryofDefence.UA)

Міністр оборони США Ллойд Остін привітав успіх українських військ, які повернули під  свій контроль місто Лиман у Донецькій області. 

 

Адже, за його словами, для росіян Лиман був ключовим бастіоном.
 

Як інформувала Україна молода, про це повідомляє Reuters.

 

Остін зазначив, що це обнадійливий успіх українських захисників на полі бою, який створить нові дилеми для російських військових.

 

«Безумовно, це значний успіх. Ми дуже натхненні тим, що ми бачимо зараз»,- заявив Остін.

 

Глава Пентагону нагадав, що російські окупанти використовували Лиман як логістичний центр для постачання своїм угрупованням на сході України.

 

«А без цих маршрутів буде складніше. Таким чином, перед росіянами постає своєрідна дилема. І ми вважаємо, що українці зробили велику роботу, щоб потрапити туди та почати звільняти місто»,- заявив Остін.

 

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні зазначав, що український прапор уже в Лимані, але там іще тривали бойові дії. 

 

Глава держави зазначив, що за цей тиждень українських прапорів на Донбасі побільшало, а ще за тиждень — стане ще більше.

 

Після цього міністерство оборони росії заявило про відступ своє військ з Лимана, назвавши його «відведенням на більш вигідні рубежі».

 

Як повідомляла УМ, українські військові звільнили місто Лиман Донецької області і встановили державний прапор.