День танкістів: Зеленський і Залужний привітали захисників, відео

11:14, 11.09.2022
День танкістів: Зеленський і Залужний привітали захисників, відео

Українські танкісти надійно стоять на захисті свободи і незалежності нашої держави. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Президент України Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітали українських воїнів із Днем танкістів, який відзначається щороку в другу неділю вересня.

 

Як інформує Україна молода, глава держави оприлюднив своє вітання воїнам-танкістам, ветеранам танкових військ, працівникам танкобудівної галузі України на сайті Офісу Президента  11 вересня.

 

«На плечі воїнів-танкістів війна покладає найбільші випробовування, небезпеки та труднощі. Ви завжди на передовій, стійко і самовіддано прикриваєте піхоту в обороні та мужньо і сміливо прокладаєте їй шлях через бойові порядки ворога в наступі. Ваша підтримка є життєво необхідною для військ в усіх видах бою», - заявив Зеленський.

 

І зауважив, що й сьогодні, у день свого професійного свята, українські танкісти ведуть важкі, запеклі бої з ворогом, упевнено й непохитно стоять на шляху російського агресора, даючи йому гідну відсіч та щоденно проявляючи героїзм, відвагу і непереможний характер.

 

 

Від імені Українського народу Президент подякував особовому складу та ветеранам танкових військ за сумлінне виконання військового обов’язку, мужність і самопожертву, які вони демонструють, боронячи рідну землю.

 

«Схиляємо голови перед героями, які віддали своє життя за Україну. Ми завжди пам’ятатимемо їхній подвиг. Висловлюю вдячність конструкторам, інженерам і працівникам української танкобудівної галузі та робітникам танкоремонтних підприємств за наполегливу працю і вагомий внесок у нарощування бойових спроможностей цього потужного роду військ», - заявив Верховний Головнокомандувач.

 

Президент переконаний, що українські танкісти й надалі надійно стоятимуть на захисті свободи і незалежності нашої держави.

 

«Зичу усім українським воїнам-танкістам міцного здоров'я, незламного духу у відстоюванні територіальної цілісності України та нових перемог у боях з окупантами. Слава українським танкістам», - заявив Зеленський.

 

Тоді як Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний також привітав українських танкістів з професійним святом.

 

«Воїни-танкісти, вітаю із професійним святом! Ви виконуєте важку роботу, яку небезпідставно називають і впишуть в історію як героїзм. Дякую за службу! Разом до Перемоги!», – написав Головнокомандувач на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

 

Як повідомляла «УМ»,  впродовж останніх декількох днів активно триває контрнаступ українських військ на півдні та сході. У результаті серії успішних контратак від початку вересня звільнені вже майже 2 тис. км території України, які були окуповані росіянами.