У росії «хитаються» колонії, які треба звільнити від імперії – Данілов

08:02, 02.09.2022
У росії «хитаються» колонії, які треба звільнити від імперії – Данілов

Росія – одна з небагатьох країн, які в 21 столітті мають колонії. (Фото з відкритих джерел)

Росія є останньою колоніальною імперією у світі, яка має врешті-решт позбутися колоній захоплених у 19-20 століттях, тим більше, що вони вже "починають хитатися".

 

Як інформує Україна молода, таке переконання висловив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю телеканалу «1+1».

 

«Має відбутися дуже проста річ. Російська Федерація має позбутися тих колоній, які вона захопила в 19-20 століттях…

 

Нам треба розуміти, що Росія – одна з небагатьох країн, які в 21 столітті мають колонії. Бо ці колонії, які вони свого часу захопили – вони забрали у людей мову, традиції, вони забрали в них культуру, вони їх колонізували. Там же величезна кількість – це колонії РФ… Їх треба звільнити, щоб ці народи стали вільні. І тоді вже буде зовсім інша ситуація. Тоді ми побачимо, скільки тої Росії», - сказав пан Данілов, спілкуючись з телеведучою Наталією Мосейчук.

 

При цьому, секретар РНБО додав, що Ічкерія і Татарстан – це точно не Росія.

 

«У нас є дослідження, де чітко зрозумілий перелік тих територій, які до Росії не мають ніякого відношення, і не хочуть мати… Чому вони шаленіють? Вони вже починають потихесеньку хитатися й хитатися», – сказав Олексій Данілов.

 

Він також наголосив: «Хай кожен думає про свою хату, ми ж не будемо про них думати. Наше завдання – зробити так, щоб бажання у росіян пхати носа до нашої країни, як у того Буратіно, зникло раз і назавжди. Це наша місія».

 

Він також вважає, що агресія Росії проти України почалася ще в 2004 році й проявилася у змінах української Конституції.

 

«Війна наша з Російською Федерацією почалася доволі давно. Це навіть не в 2008 році. Я в одному інтерв’ю сказав, що вважав, що війна почалася в 2008 році, – я потім почав згадувати, як відбувалися певні події. Перша війна з Російською Федерацією в нас почалася в 2004 році, коли вони почали втручатися в нашу Конституцію.

 

І мені шкода, що 8 грудня 2004 року тодішні депутати зухвало поміняли Конституцію. Вони тоді проголосували закон №2222, коли позбавили повноважень президента, який на той час обирався – пам'ятаєте, в який складний період. Вони вважали, що це компроміс. Сьогодні я можу сказати, що це була державна зрада тих депутатів, які за вказівкою Путіна, Медведчука і компанії втрутилися в нашу Конституцію…».

 

Секретар РНБО заявив, що ми не маємо права так ставитися до таких фундаментальних речей, як Конституція.  

 

За його словами, зміни до Основного закону можна вносити лише за певною процедурою.

 

Данілов додав, що всі люди, які голосували за Харківські угоди у 2010 році, теж втрутилися в Конституцію з порушенням процедури. І наголосив, що термін перебування Чорноморського флоту РФ у Криму до 2017 року був нормою Конституції України, а угодами продовжили цей термін на 25 років до 2042 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікнеп від ЗСУ. Диктатори та історична наука.