Луїджі Ді Майо відвідав Ірпінь та зустрівся з Зеленським

18:07, 25.08.2022
Луїджі Ді Майо відвідав Ірпінь та зустрівся з Зеленським

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо у Ірпені. (facebook.com/LuigiDiMaio/Офіс Президента)

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо прибув з несподіваним візитом до Києва. Він планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським та українським колегою Дмитром Кулебою. 
 
Як інформує Україна молода про це повідомляє агентство ANSA.
 
Луїджі Ді Майо вже відвідав звільнений після окупації Ірпінь та побачив сліди воєнних злочинів російських окупантів. Він наголосив, що українці захищають не лише себе, а й свободу всієї Європи, і світ має обрати, на чиєму він боці.
 
«Тут понищене місто, місцями зрівняне з землею, а тим часом в Італії все ще є ті, хто заперечує факти, що сталося внаслідок дій російських військ, внаслідок дій Путіна»,- зазначив він.
 
 
Глава МЗС Італії наголосив, що вважає за необхідне надавати Україні всю можливу підтримку.
 
На запитання про те, чого чекати Україні після майбутніх італійських виборів, Ді Майо висловив сподівання, що вони не змінять позицію Рима. 
 
 
«Хочеться сподіватися, що нічого не зміниться і що ми продовжимо підтримувати цю країну всіма можливими способами, тому що це зараз - фронтир Європи»,- зазначив він. 
 
Володимир Зеленський уже зустрівся з главою італійського МЗС та висловив подяку Італії за фінансову та оборонну підтримку.
 
Про це йдеться на сайті глави держави.
 
Зеленський висловив вдячність уряду й народу Італії та особисто прем'єрові Маріо Драґі за підтримку незалежності й суверенітету України.
 
 
«За останні місяці між нашими державами вибудувалися відносини, які допомогли Україні вистояти в боротьбі за нашу незалежність. Італія стала однією з провідних держав, які підтримали Україну, наше суспільство, вимушено переміщених громадян»,– сказав Президент.
 
Глава держави подякував за фінансову та оборонну допомогу від Італії та підтримку в наданні нашій країні статусу кандидата на вступ до ЄС.
 
 
Зеленський підкреслив, що лідерство Італії під час підготовки восьмого пакету санкцій проти РФ є важливим. Також він наголосив на необхідності запровадження візових обмежень для громадян Росії.
 
Нагадаємо, у червні Луїджі Ді Майо заявив, що залишив свою партію Рух 5 зірок за небажання підтримувати Україну. Серед прихильників колишнього прем'єр-міністра Джузеппе Конте в політсилі був поширений скептицизм щодо позиції, яку слід зайняти щодо війни Росії проти України. Він також поширювався на питання надання військової допомоги Україні та постачання зброї Києву. 
 
Згодом у липні він висловлював побоювання, що відставка уряду Маріо Драгі поставить під загрозу поставки зброї Україні. 
 
Як повідомляла УМ, міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо звинуватив свою партію «Рух 5 зірок», яка є учасницею коаліційного уряду Драгі, в саботажі допомоги Україні.
 
Він наголосив, що італійський уряд має захищати цінності демократії та свободи, і додав, що хоча всі прагнуть миру, президент рф володимир путін веде війну.