У Вашингтоні дипломат рф топтав соняхи від дітей з української діаспори, фото

21:57, 01.08.2022
У Вашингтоні дипломат рф топтав соняхи від дітей з української діаспори, фото

Співробітник посольства рф у США затято топче соняхи, які принесли дівчатка з української діаспори. (facebook.com/oksana.markarova)

Соняхи, як символ української боротьби неабияк дратують так званих російських дипломатів навіть у Вашингтоні.

 

Зокрема, співробітник посольства рф у США затято топтав соняхи, які принесли до будівлі амбасади маленькі дівчатка з української діаспори.

 

Як інформує Україна молода, про цей ганебний випадок повідомила посол України в США Оксана Маркарова у соцмережах в понеділок ввечері.

 

За її даними, напередодні невідомі вирвали з корінням соняхи, які українці з діаспори висадили навпроти посольства росії через дорогу ще у квітні.

 

Нині ж двоє маленьких дівчат у синій та жовтій футболках принесли ці соняхи до посольства і поклали їх на плитку.

 

 

Через деякий час біля квітів загальмувала автівка російських дипломатів. З машини вийшов чоловік і розтоптав квіти.

 

«Соняхи діють на загарбників, як свята вода на чортів. Ворогів дуже дратує кожен символ, що нагадує світові про нашу боротьбу, гідність і звитягу, а також про нескінченне зло, що росіяни заподіюють нашому народові щодня.

 

Дипломати країни-агресора поводять себе так само підло і ницо як і всі загарбники, вихваляючись негідними вчинками, виправдовуючи вбивць та розраховуючи на безкарність», - зауважила пані посол Маркарова.

 

На її думку, відповідальність обов‘язково настане на міжнародному трибуналі, а до того всім варто бачити і пам‘ятати їх обличчя і «вчинки».

 

«Документувати та робити відповідні висновки.  Військові злочинці та брехуни - ось хто ці «емісари» насправді, це і є їх робота», - констатувала українська дипломатка.

 

 

Як повідомляла "УМ", раніше глава Держдуми В'ячеслав Володін гонорово заявляв, що США варто пам'ятати про те, що Аляска свого часу була російською та рф може почати її «повертати».