США нададуть Україні системи протиракетної оборони NASAMS

19:26, 27.06.2022
США нададуть Україні системи протиракетної оборони NASAMS

HASAMS – система протиракетної оборони, яка діє на малій та великій дальності – залежно від виду ракет, якими її заряджають.

Україна отримає від США зенітні комплекси для захисту від російських крилатих ракет. У новому пакеті допомоги – системи протиповітряної та протиракетної оборони середньої та малої дальності.

 

Як інформує Україна молода, про такий намір Вашингтону повідомив радник президента США Джейк Салліван у понеділок, передає видання The New York Times.

 

Американський політик зробив заяву під час зустрічі "Великої Сімки", на якій зустрічаються лідери найпотужніших держав світу, а також представники ЄС.

 

Системи увійдуть до наступного пакету допомоги, яку сформує США для надсилання в Україну.

 

Чиновник не назвав назву комплексів ППО та ПРО, які можуть увійти в пакет. Однак джерела видання стверджують, що вочевидь йдеться про ракетний комплекс HASAMS.

 

Зауважимо, що HASAMS – система протиракетної оборони, яка діє на малій та великій дальності – залежно від виду ракет, якими її заряджають.

 

Система HASAMS є комплексом протиракетної оборони, яка здатна виявляти збивати ракети на відстані до 30 км.

 

Раніше представник Повітряних сил ЗСУ прокоментував останні ракетні атаки армії рф, коли біля 50-ти снарядів полетіли на міста і села України. Він пояснив, що Україна має систему ППО та деякі інші підручні засоби (наприклад, ПЗРК), за допомогою яких інколи вдається збивати певні види ракет рф. Якби була система саме протиракетної оборони, то успіхи були б набагато кращі.

 

Як повідомляла «УМ», Президент України Володимир Зеленський під час участі у саміті лідерів «Великої сімки» у Берліні по відеозв'язку закликав надати Україні системи протиповітряної оборони.

 

Минулих вихідних росія нанесла масовані ракетні удари по Києву та іншим містам України.