ПТРК NLAW: на Яворівському полігоні підготували інструкторів зі знищення бронетехніки, фото

21:20, 28.01.2022
ПТРК NLAW: на Яворівському полігоні підготували інструкторів зі знищення бронетехніки, фото

Вогонь по мішенях вели з різних дистанцій через вікна будинку, з окопу, з бойової машини. Всі цілі були вражені. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Перші 40 українських інструкторів завершили навчання на Яворівському полігоні Львівщини та готові вчити військовослужбовців ЗСУ управлінню протитанковими ракетними комплексами NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon).

 

Завершальний етап підготовки першої групи військовослужбовців ЗСУ, які будуть інструкторами з підготовки операторів ПТРК NLAW відбувся в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує прес-служба Генерального штабу ЗСУ на офіційній сторінці у Facebook у п'ятницю, 28 січня.

 

Завершився курс практичними пусками.

 

 

Вогонь по мішенях вели з різних дистанцій через вікна будинку, з окопу, з бойової машини. Всі цілі були вражені.

 

"Бачу вогник в очах наших воїнів та повне порозуміння з колегами з Великої Британії. Сильні разом!" - прокоментував начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

 

 

Знайомили наших воїнів з тактико-технічними характеристиками та особливостями застосування легких протитанкових засобів, наданих міжнародними партнерами, представники тренувальної місії Великої Британії в Україні ORBITAL.

 

"Підготовка інструкторів відбулась у найкоротші терміни. Вони роз’їдуться по визначених підрозділах, аби готувати сотні нових вправних операторів ПТРК NLAW", - зазначив представник Головного управління доктрин та підготовки Генштабу ЗСУ полковник Микола Губень.

 

Ці протитанкові ракетні комплекси є дуже ефективними під час ведення оборонного бою саме в умовах міської забудови.

 

Нагадаємо, Британія розпочала постачання Україні протитанкової зброї, щоб допомогти їй захиститися від потенційного вторгнення Росії.
 
 
Йдеться про легку протитанкову зброю наступного покоління (NLAW), яка може знищити танк на відстані 800 метрів і пробити броню товщиною понад 500 мм.

 

 

Як раніше повідомляла "УМ", Україна отримала від США 300 протитанкових комплексів Javelin.